bugün

seviyorsan git konuş

çok tehlikeli bir gaz verme cümlesidir.

samimi arkadaştır, senle paylaşır, oğlum çok hoşlanıyorum lan, çok şeker kız bıdı bıdı anlatır; sende bi arkadaş olarak dersin, abi git konuş seviyosan, de ki böyle böyle. zaten biri gaz verse de gitsem diye bakan bu arkadaş o gazla gider. eğer olumlu sonuçlanırsa, yarın öbürgün sözkonusu kızla arkadaş sarmaş dolaş, sen karşılarında geyiğini yaparsın;

- senin bu sevgilin tam andaval, ben gaza getirmeseydim bakışıyoduz daha.

tarzı gereksiz şirinliklere vesile olabilir. tatlılıklardır bunlar ama, sonradan " ya senin hatunun arkadaşlarından yok mu oğlum bişeyler" e kadar uzar bu muhabbet.

asıl mesele olumsuz sonuçlanmasından sonra yaşanır. senin gazınla gidip reddedilen arkadaşa görünmemek esastır bi süre; kulakta biraz yanma, çınlama yaratabilir o süreç ama napalım lan zorla da değil ya bu işler. oldu da denk geldiysen boşver abi sana kız mı yok klişeleriyle biralı çerezli bi ortam yaratılır, bi yerden sonra siktir et lan zaten götü büyüktü repliği de gelirse iddaa bültenleri, pes turnuvaları, halı saha maçları, bi ara içelim lan muhabbetlerine geçilir, gerçek hayata geri dönülür.

böyle de sancılı bi süreçtir bu, vay arkadaş.