bugün

erzurum

AŞKALE, ÇAT, HINIS, HORASAN, ILICA, iSPiR, KARAÇOBAN, KARAYAZI, KÖPRÜKÖY, NARMAN, OLTU, OLUR, PASiNLER, PAZARYOLU, ŞENKAYA, TEKMAN, TORTUM, UZUNDERE gibi ilçelere sahip, doğu şehirlerimizden biridir.. Bişi, Borani, Dadah, Gavut, Katmer, Guymak, kadayıf dolması, kesme çorbası yöresel yemekler olup, hepsi de "yeme de yanında yat" kıvamındadırlar.
Ahi Baba, Dabak Baba, Öksürük Baba, Recep Baba, Sanamerli Hacı Ahmet Baba, Mevlüt Baba, Pir Ali Baba yatırları ile Abdurrahman Gazi Türbesi, Habib Baba Türbesi, Ebu ishak Türbesi, Yunus Emre Türbesi, Çifte Kardeşler Türbesi, Emir Şeyh Türbesi gibi türbeleri içinde barındırır..
"erzurum soğuk olmasına soğuk ama insanları inanılmaz sıcak.. öyle içten, öyle dost ki yaklaşımları, insan olduğunuzu hatırlatırlar size; sıcak bir yuvayı canınızda hissedersiniz.. çok şükürdür ki, onlardan biriyle sıcacık bir yuva kurmanın eşiğindesinizdir.. geniş ailenin fertleri sizi bir sardı mı coşkun bir yumak oluşturursunuz, sımsıkı sarılırlar size, siz de onlara.. böyledir erzurum ahalisi, sıcak, yardımsever, dost.."