bugün

aşk ı memnu

esasında çok da başarısız bir dizi değildir. lakin diziyi başarısız yapan etkenler var.

mesela behlül ile bihter çok fazla bir araya geliyor. her bölümde bihterin gidip behlülü cimciklemesi, gizlice buluşmaları vs. beni çok sıkmaya başladı. bir de aralarında çok büyük bir aşk varmış gibi gösteriliyor lakin aralarında öpüşüp koklaşmaktan başka bir bağ göremiyoruz. nihal ise bana çok yavan bir karekter gibi geliyor, olmuyor bir eksiklik var. sanki o rolde başka biri olsaymış daha iyi olurmuş gibi düşünüyorum. dün akşamki bölümde behlül ve bihter odada kapıyı kitleyip bir araya geldikleri sırada, hiç bir şeyden habersiz yatağına uzanmış parmağındaki yüzüğe bakan saf kız imajı dizi için güzel bir sahneydi ama nihal bana o enerjiyi veremedi. üzülemedim nihale. üzülemiyorum. onlar bu naneleri yerken bizler nihal için üzülebilseydik bu dizi çok iyi tutardı, kesinlikle.

bir de dizide dikkatimi çeken peyker ve nihatın evliliği. daha önce pek çok dizide filmde bu dizideki konular binlerce kez işlenmiştir şüphesiz. ama peyker ve nihatın evliliği daha önce herhangi bir dizide bu kadar iyi işlenmiş olamaz. nihat pasif, takıntılı adam rolünu gerçekten çok iyi başarıyor. aradalarında bir aşk yok, sakin, düzenli, evcimen bir evlilik yürütüyorlar çünkü peyker evlendiğinde behlüle aşıktı. nihatla çok severek ve de isteyerek evlenmedi bunu biliyoruz. ama dizide bunun bize unutturulmaması, çok gözümüze sokmadan ince detaylar aracılığıyla hatırlatılması bence hoş bir detay. ya da peyker evli çocuklu bir kadın olmasına rağmen behlülü her gördüğünde sanki içinde bastırılmış birşeyler varmışcasına tavırları da güzel. firdevs hanımdan ise hiç bahsetmeye gerek yok, belki de diziyi tek başına götürüyor.

diziyle ilgili söyleyecek daha çok şey vardır eminim ama son söylenecek şey şu ki artık dizinin 4 ya da 5 bölüm daha sürüp veda etmesi lazım. sezon sonuna kadar bile uzatılsa çok fazla izleyicisini kaybedeceğini düşünüyorum.

edit: 4 ay sonra gördük ki sezon sonuna kadar uzaması dizinin lehine olmuştur.
çünkü son 2-3 aydır sırf final bölümü için diziyi izleyen 10 bin milyon baloncuk insan tanıyorum. 24 haziranı iple çekiyoruz efendiler.