bugün
- fatma betül sayan kaya35
- furkan bölükbaşı'nın açlık feryadı6
- dünya58
- ne yapsam iyi olur9
- apo'ya villa yapılması5
- güne bir nostaljik şarkı bırak ulen7
- romanya6
- bir zirve yapsak kim kimin yanında oturur28
- fatma betül sayan kaya yalnız değildir9
- türkiye'nin husi çatışmasına dahil olma eğilimi4
- rusya4
- anın görüntüsü31
- başka ülkelre vatandşlk başvrsu yapn milltvekilri6
- tip'in dem gibi akp den taraf olması3
- pazar günü gezmesine takım elbise ile çıkmak3
- mahir çayan deniz gezmiş ölmeseydi olabilecekler3
- furkan bölükbaşı2
- pazar günü bile çalışan ezik5
- filtre kahve2
- rambo ariel ortega4
- xvala bere4
- gürcistan3
- bana onu sormayin diamond bey birader midir3
- türkçe vs fransızca4
- filistin2
- günümüz türk muziğinin çöp olması3
- somali2
- sarapci koala hatayi10
- ellerim boş gönlüm hos2
- arapça3
- sadece kuran ile salat namaz olamaz3
- hem sırrı süreyyacı hem atatürkçü olmak5
- belçika5
- türkiye7
- cezayir2
- arkadaşlar ben uyusam ayıp olur mu4
- ferrarili trbaünlı2
- ekonomi3
- beni yeterince sevseydiniz daha çok eksilerdiniz2
- sözlükteki anlık online sayısı4
- dört ayda yüzde yirmi bin kazanmak3
- betray me8
- sabahları sevilen şeyler6
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı13
- kazakistan2
- en tatlı sabahlar2
- zengin akpli kızların çok daha güzel olması17
- koklayarak öpmek16
- güne bir dize bırak2
- kürt hareketinin erzincan daki oy oranı3
aslında böyle bir şey yok yani var da yok.şöyleki yaş tünelleri diye somut bir şey yok biraz benim teoremim ama aslında hepimiz farketmesek de bunu sürekli yaşıyoruz; hani biz yaşarken daha doğrusu büyürken (yaşımız arttıkça diyim hatta ben ona) dönem dönem bazı şeyler moda olurya ya da moda demiyim de hani bazı şeyler böyle bir akım haline gelir.heh işte o moda olan ya da akım haline gelen şeyler aslında biz o yaştayken yeni yeni bilinmeye, moda olmaya başlamış değildir.Aslında o şeyler (artık onlar neyse) her zaman varlardı ama insan ona uygun yaşa geldiğinde onun için moda olmuştur.Mesela atıyorum ben hatırlıyorum eskiden (ben ortasonda falankene) bir dönem rap müzik dinlemek baya bi yaygındı ama şimdi kendi çevreme bakıyorum dinleyen çok yok.Ama ortason-lise başları yaş grubundaki insanlara bakıyorum onlar içinde hala daha rap dinleyen var.(burdan belirtiyim kesinlike yanlış anlaşılma olmasın illa sadece o yaş grubu o müziği dinler die bir şey yok.ben sadece örnek verdim.)
yani demek istediğim o ki bizim dönem dönem kendi yaş grubumuza yakın insanlarla birlikte yaşadığımız ve dünyada daha yeni akım şekline dönüştüğünü sandığımız şeyler aslında uzun süreden beri var olan ve o yaş grubu için hep bi akım oluşturan, onlar içinde bir şekilde yayılan olaylar.yani aslında o akımlar birden var olup bizi bulmuyorda zaten belli yaş grupları için var olan şeyler var işte biz de büyüdükçe,o yaş grubuna dahil olunca ona ait olan tünele giriyoruz ve bir nevi onun gerekliliklerini yaşıyoruz.Sonra da bakıyoruz ki yakın yaşıtlarımız da aynı ya da benzer şeyleri yaşıyor.Sonra da işte o olayın yeni bir moda/akım olduğunu düşünüyoruz hayır efendim işte öyle değil aslında o hep vardı ama sen o yaşta değildin aslında yeni olan senin o yaşın, o kadar. Onun dışında bir şey yok.insan da o yaşa gelince önceden o yaştakiler için hep var olan ama onun için yeni olan o şeyi yaşıyor, kendine uygun yaş tüneline giriyor.
hatta daha da somutlaştırayım 17-19 yaş tünelinde lise biter, üniversite hayatı başlar arkadaşların hemen hepsi o tünelden geçer sonra 2o-23 yaş tüneli gelir bu sefer üniversite mezuniyetleri vardır bu tünelde, daha sonraki tünellerde askerlikler, evlilikler vardır facebookunu bi açarsın her gün başka bir arkadaşının nişan-düğün fotoğraflarını görürsün ya da başka bir arkadaşın şafak sayıyordur ya kendi şafağını ya da sevgilisinin şafağını * sonra iş bulmalar,çoluk-çocuk... öyle devam ediyor işte.
yani demek istediğim o ki bizim dönem dönem kendi yaş grubumuza yakın insanlarla birlikte yaşadığımız ve dünyada daha yeni akım şekline dönüştüğünü sandığımız şeyler aslında uzun süreden beri var olan ve o yaş grubu için hep bi akım oluşturan, onlar içinde bir şekilde yayılan olaylar.yani aslında o akımlar birden var olup bizi bulmuyorda zaten belli yaş grupları için var olan şeyler var işte biz de büyüdükçe,o yaş grubuna dahil olunca ona ait olan tünele giriyoruz ve bir nevi onun gerekliliklerini yaşıyoruz.Sonra da bakıyoruz ki yakın yaşıtlarımız da aynı ya da benzer şeyleri yaşıyor.Sonra da işte o olayın yeni bir moda/akım olduğunu düşünüyoruz hayır efendim işte öyle değil aslında o hep vardı ama sen o yaşta değildin aslında yeni olan senin o yaşın, o kadar. Onun dışında bir şey yok.insan da o yaşa gelince önceden o yaştakiler için hep var olan ama onun için yeni olan o şeyi yaşıyor, kendine uygun yaş tüneline giriyor.
hatta daha da somutlaştırayım 17-19 yaş tünelinde lise biter, üniversite hayatı başlar arkadaşların hemen hepsi o tünelden geçer sonra 2o-23 yaş tüneli gelir bu sefer üniversite mezuniyetleri vardır bu tünelde, daha sonraki tünellerde askerlikler, evlilikler vardır facebookunu bi açarsın her gün başka bir arkadaşının nişan-düğün fotoğraflarını görürsün ya da başka bir arkadaşın şafak sayıyordur ya kendi şafağını ya da sevgilisinin şafağını * sonra iş bulmalar,çoluk-çocuk... öyle devam ediyor işte.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar