bugün

israil

büyükelçimize yapıktıkları saygısızlıkla türkiye' ye bir göz dağı verme ihtiyacı duydular. peki ama niye yaptılar bu hareketi?

önce şunu anlayalım, ortadoğu da yaşanan bir petrol savaşı var.
israil' in üzerinde yaşadığı topraklarda ise hiç petrol bulunmamaktadır.
enerjinin birinci alıcısı abd; israil ile işbirliği yaparak ortadoğuda sürekli bir kargaşa yaratmasının nedeni, petrole sahip ülkelerin siyasi yönetimini baskı alına almak hatta ileri gidip petrolü bizzat ele geçirmektir. buraya kadar biliyoruz;

peki türkiye nerede bu olaylarda?

yakın tarihimize baktığımızda şunu görüyoruz; türkiye yüzünü ne zaman doğuya çevirirse her zaman engellenmiştir. 1960'dan sonra ki darbelere bakarsak her zaman abd destekli darbeler olduğunu görüyoruz. nedeni ise; abd, türkiye' nin doğuyla işbirliği yapmasını orada söz hakkı olmasını istemiyor, dedikleri kadarını yapmamızı, çok karışmamamızı istiyorlar.
çünkü ortadoğu da kurulacak bir arap birliği, abd karşısına yeni bir dünya düzenine yol açar.

'97'de erbakan' ın "g-8" yerine ortadoğu da "d-8 zirvesi" kurmak istemesi ve ardından hemen refah-yol hükümetinin düşürülmesi örnek gösterilebilir.

hemen bugüne bakalım;

erdoğan suriye, lübnan, ürdün ile daha yeni anlaşmalar yaptı, vizeleri kaldırdı. bir bakıma doğuyla iş birliği yapmaya çalışıyor.

ve ardından gelen ilk tepki ise ne oluyor?
bir tv disizinin arkasına sığınarak israil' in büyükelçimizi çağırması ve adeta "akıllı olun demesi"...

az önce yorum farkı' nı izledim, kongar ve barlas meselenin iç yüzüne hiç değinmeden, "bireysel bir olay yapanın ayıbı" dediler resmen. gerçekten basit mi bu kadar?