bugün

analitik kimya

kimya ilminin 5 temel uzvundan birisidir. olmazsa olmazıdır. kimya denince akla gelen "kimyasal analizlerin" yapılış metotlarının öğretildiği, uygulandığı ve pekiştirildiği derstir. sırf bu sebepten dolayı gıda muhendisliği, maden mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, eczacılık, tıp gibi bölümlerin ortak alan dersidir.

temel olarak ilgilendiği konular genel kimyayı da içine aldığı için laboratuvar çalışmaları çok önemlidir. bir bilim insanı olmanın temeli olan istatistik kavramını da içine aldığı için bilimsel verilerin istatistiki değerlendirmesi de bu derste öğretilir. bunun haricinde bilinen tüm spektrofotometrik cihazların kullanımı da analiz mantığı çerçevesinde analitik kimya'nın konuları arasındadır.

kimyanın ana derslerinden olduğu için ağır bir derstir. çok fazla hesap-kitap gerektirdiği için hata kabul etmez. zaten bilimin geneli hata kabul etmediği için bu konuda hariçten artistlik yapmaya gerek yoktur! zira analizi yaptıktan sonra 1 bulacagın sonucu 10 bulursan analizin etkileyeceği şartlarda korkunç felaketlere ve iş kayıplarına sebep olabilirsin.