bugün

mutluluk

anlık geçici bir durum değildir mutluluk. o anlık geçici olan şey zevktir olsa olsa. mutluluk bir var olma durumudur. ya mutlusundur ya da değilsindir.
kişisel gelişim kitaplarında buna bir çok ad verseler de yok şöyle mutluluk yok böyle mutluluk diye işin özü mutluluk bir seçimdir!
sen mutlu olmayı seçtiysen senin mutluluğunu kimse bozamaz. dış etkenler veya yaşadıkların sadece keyfini kaçırır. ama mutlu olma durumun , varlığın devam etmektedir.

hani bazen olur ya herşey üst üste gelir ve çözümü o an için olmayan ve hayatındaki herşeyi etkileyen bir sıkıntı vardır. ondan nasıl kurtulur insan? alışarak, o sıkıntıyı yok sayarak bir nevi. siz hiç yaptınız bilmem ama ben yapıyorum, alışıyorum en aza indirgemeye çalışıyorum o acının, sıkıntının bendeki etkisini! yeri geliyor yok sayıyorum.
işte bu yok sayma işlemin yapabilmek için mutlu olmayı seçmelidir insan.

bir duyusunu,organını yitirmiş bireylerde görebilirsiniz bunu. hatta görme engelli insanların çoğu mutludur dikkat ederseniz. çünkü onlar mutlu olmayı seçmişlerdir. gözlerim görmüyor diye içine kapanmak yerine dış dünya ile farklı şekillerde iletişim kurmayı seçerler. görnüşte biz onlardan daha güçlüyüzüdr ama inanın mutluluğu seçmek için çok güçlü olmak lazım.
© copyright 2005 - 2026