bugün

inception

çok iyi sayılmayan ama çok da kötü sayılmayan ingilizcemle internete düştüğünden söz edilen konuyu çeviriverdim. pek başarılı olmasam da mühim kısımları anladığımı düşünüyorum ve yaklaşık olarak şöyle diyordu konu hakkında.

--spoiler--
34 yaşındaki jacob hastley adında bir bilim adamı ile ilgili bir film. kendisi felçli bir insan ve intihar etmeyi düşünüyor falan. ama bir gün müthiş bir buluş yapıyor. buluşa göre, insan zihni ile evren arasında müthiş bir ilişki var. hatta bunlar birbirinden ayrılmaz bir şeyler ve durum böyle olunca bu ikisi arasındaki ilişkiden faydalanarak bir doorway keşfediyor.

bunun sayesinde, zihinsel yolculukları onun evrende yer değiştirmesini sağlıyor. yani yerinden kalkmadan seyahat edebiliyor bu zihin ve evrenin birbirine olan bağı sayesinde. farklı galaksiler, farklı gezegenlerde bu yolla seyahatler gerçekleştiriyor ancak bir gün farkediyor ki bunu keşfeden tek insan kendisi değil. kendisi gibi başka gezginler de aynı yolculuğu yapabiliyor ve jacob'ın varlığından rahatsız oluyorlar.

işte tam bu anda aksiyon devreye giriyor ve jacob, yaptığı yolculuklarla evrenin özünü bulmaya çalışıyor ve diğer gezginler de jacob'ı yakalamak için uğraşıyorlar.

--spoiler--

biliyorum çok yüzeysel bir anlatı oldu ama böyle bir şeymiş senaryosu. tabi farklı bir şey çıkacaktır ortaya ama en azından fikir sahibi olursunuz.