efe tur

sallana sallana gitsen 8 saatte gidilecek bir yolu 11 saatte gidebilen müthiş firma.
aynı koltuğu iki farklı kişiye satıp yaklaşık 1 saat boyunca otobüsü durdurup bu sorunu çözmeye çalışan, ardından geride kalan yolcularını beklemek için 45 dk civarı yolun ortasında bekleyen, 45dk.nın sonunda yolcusu molcusu gelmeyince hiçbişey olmamış gibi açıklama yapmadan koltuğuna oturup otobüs kullanmaya devam eden personeli vardır.
uykunuz yukarıdan damlayan su damlalarıyla bölünebilir, heyecan yapmayın otobüslerinin tavanı su alabiliyor. ben alıştım mesela 11 saatte.
bunun dışında yolcuların nerede ineceğini teker teker sorup kağıda yazan -bildiğin a4 kağıdına yukarıdan aşağı doğru harem, otogar, alibeyköy filan yazıyorlar, normalde otobüsün koltuk şemasında herkesin nerede ineceği ayrı ayrı yazılır- sonra "alibeyköyde kim inicekti alooo" diye bağıran muavinleri vardır. es kaza orada inecek kişi o sırada uyuyorsa, adamı bambaşka bir yerde indirip "burdan dolmuşa bin git" diyebilirler.
bütün bunlar bittikten sonra otogara ayak bastım servisime binip evime gider uyurum diye düşünürken, yolcular otobüsten inmeden görevliler servisleri çoktan kaldırmıştır.. "abi beylikdüzü için yarım saat kırk beş dakika bekliyceksin" deme pişkinliğini gösteren elemana bağırınca da olanca sakinliğiyle "bağırma" deyip gerisin geri gider. hadi bari avcılar tarafından geçerim, metrobüs durağından geçen bir servise binp gideyim diye düşünüp cevizlibağ servisine binersiniz, o servisin şöförü de çapa'da yaptığınız "cevizlibağa dönüceksiniz di mi?" uyarısı üzerine, burdan in yürü abicim yapıcak bişey yok diyebilir. sakin olun.

son alternatif olarak kalsa bile kullanmayın efe tur'u, yürüyerek gidin, daha az yıpranırsınız..