bugün

sinav gozetmenleri

amaclari adi ustunde, o an vuku bulan sinava gozculuk etmek, sinava giren ogrencilerin kopya cekmesini engellemektir. buraya kadar hersey normaldir. lakin deginmek istedigim sinav gozetmeni kisvesi altinda insanin tum konsantrasyonunu bozan ve sinavi ciddi sekilde etkileyen kisilerdir.

bu kisiler sinav esnasinda sinav gozetmeni olacaklarina, sinav esnasinda yapmis olduklari; yuksek sesle telefonla konusma, devamli sekilde ayakkabi topuklarini "tak tuk" ses efektleri esliginde sinifi volta atmalariyla, dusunmek icin tavana bakan ogrenciye sanki kopya cekiyormuscasina potansiyel kopyaci gozuyle bakmalariyla, hele ki iki kisi, geveze ve de ustune ustuk birde kankalarsa sinav bitene kadar o hafta oynanan lig maclarindan veya haftasonu gidilen sinemanin hakkinda konusmalariyla ve buna benzer abuk hareketler yuzunden ogrencileri canindan bezdirip sinav gozetlenenleri olmustur.

bu sekilde davranmalirinin nedeni sinav yuzunden yaptiklari extra mesainin vermis oldugu bikkinlik hali, daha dun kendisinin de ogrenci oldugunu unutup artiz artiz egolarini tatmin etmek gibi. yoksa onlardan kopya cekmek icin izin isteyen yok *. sen efendi efendi sinavini gozetle. kopya cekenin cezasini ver. di mi ya...