vuvuzela

fabrika çıkışı birbirinin aynısı bir yaşama ve kültüre alışmış insanlar tarafından yadırganabilir. her yer küçük bir abd. aynı şeyi yiyoruz aynı şeyi giyiyoruz. artık bütün organizasyonlar da birbirine benziyor. formula 1 istanbulda da düzenlense monacoda da düzenlense arada bir fark yok. aynı seyirci aynı arabalar benzer pisler benzer yemekler....

işte bu güney afrika dünya kupası bu kadar standart bir dünya içinde uzun bir zamandan sonra ilk kez kişisel ve özel bir turnuva vaad ediyor. meksika dünya kupasının tarihini, finalistlerini hatta şampiyonunu bilmiyor olabilirsiniz. ama meksika dalgasını hepiniz biliyorsunuz. işte 20-30 yıl sonra güney afrika dünya kupası da torunlarınıza anlatacağınız ilginç bir deneyim olmayı vaad ediyor. almanya, japonya-kore, abd, italya hepsi birbirinin aynısı kupa organizasyonlarıydı. bu ise vuvuzelasıyla gürültüsüyle kara kıtada ilk defa yapılacak dev organizasyonuyla hepsinden ayrı olacak. farklı bir şeyler yaşanacak sikik sıradan hayatlarımızda. ne diye tatava ediliyor ki.

vuvuzela gürültülü diyenlere ise cevabım, o senin kendi gürültün canım abicim. 120 desibel ses ile stadları inleten vuvuzelanın yasaklanmasını önce endüstriyel futbol taraftarları istiyor. çünkü sesten rahatsız oluyorlar, bir tiyatro mantığıyla futbol izlemek istiyorlar. ikinci sırada ise rakip takımlar geliyor. çünkü vuvuzelanın yarattığı gürültü rakip üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor.

şu iki linki insaniyet namına bir kere dahi inceleyin. en altta da fifa'nın resmi cevabı yer alıyor.

forza vuvuzela
http://forzavuvuzela.blogspot.com/

Vuvuzela Turkey
http://twitter.com/VuvuzelaTurkey

Vuvuzela: a symbol of South Africa
http://www.fifa.com/confe.../news/newsid=1073689.html