bugün

kaşar

tamam toplumda ahlak dışı davranan ve bunu hayatının merkezine oturtmuş olan, toplumdaki diğer insanlar açısından olumsuz etkiye maruz kalan kızlar olabilir ancak "kaşar" sözcüğü de neyin nesidir? ben bir tanıma gidemiyorum ne yazık ki. adı geçen bir insan! kadın- erkek! kaşar da nedir yahu? hele ki erkeklerin ağzından bu kadar aşağılayıcı bir ifade ile çıkması çok rahatsız edici. küfür konusuna hiç girmiyorum bakın. kaşar nedir? bir tür peynir. adı geçense insan, hem de toplum tarafından etiketlenmiş bir insan! hiçbir insan bunu hak etmez. bu sözcüğü hak etmez. hiçbir küfrü dünyanın en değerli olan varlığı olan bir insana nasıl ki yakıştıramıyorsam, bu sözcüğü de böyle sözlük ortamlarında görmekten nefret ediyorum.

kişinin ne yaptığı, nasıl davrandığı bizi ilgilendirmez; zira her insan kendisinden sorumludur. neden erkekler için bu tarz başlıklar açılmıyor söyleyin o halde? şu an aklıma gelen o kadar çok etiketlenmiş sözcük var ki bu sözcüğün erkekler için karşılığına tekabül eden. namus kavramını hiç açıklamayın o halde. insan haklarını da savunmayın bana. çünkü sol framede bile bu tarz sözcükler bir şekilde yaftalanarak açıklanıyorsa bütün bunların hiçbir değeri kalmamıştır. dünyadaki bütün kirlerden arınalım ne dersiniz? her şeyin hoşgörüyle karşılandığı düşünceleri savunalım hepimiz. karmaşık mı görünüyor sizce uzaktan bakınca?

kadın ve erkek. bu iki cins dünya üzerinde harikalar yaratan en üstün varlıklar. o yüzden kimse çıkıp da bir tarafı suçlayamaz. bir tarafı hükümsüz yargılayamaz. çünkü biri diğerini tamamlar. biri ne kadar suçluysa, günahkarsa diğeri de en az onun kadar suçludur. bunun başka bir açıklaması yoktur.