bugün

les legions noires

les légions noires, bugün metal müzik üreten, dinleyen ve pazarlayan topluluklarla uzaktan yakından bir bağlantısı olmayan, ve olma amacında da olmamış bir oluşumdur.

metal müzik dünyasında sadece düzen vardır; para ve şöhret üzerine kurulmuş adi bir düzen. cd alırken bu düzenin içindesindir, tişört alırken de, ve konserlere giderken de. bilekliklerini takıp siyah tişörtünün altına deri pantolununu giydiğin anda da düzenin içindesindir.

düzenin içine girersin, çünkü bu hem hoşuna gider, hem de işine gelir. farklı olmak istersin çünkü farklılık dikkat çekicidir. ve farklı bir insan olmasan bile içine girdiğin düzen kendi yapısıyla seni farklı yapabilir!

sokakta yürürken yanından geçen insanların kuşkulu bakışları seni tatmin eder. demek ki yeterince dikkat çekmeyi başarabilmişsindir! sana bakan her insan kanında dolaşan adrenalin miktarını biraz daha artırır. onları güçsüz ve basit, kendini ise güçlü ve farklı görürsün. halbuki onlar sadece zayıf ve basittir, sen ise doğanın getirdiği zayıflığın içinde hapsolmuş ve kaybolmuşsundur!

siyahlara bürünüp gittiğin o konserde bir karşı cinsle tanışıp gece beraber olma çabasından öteye gidemez davranışların. çünkü senin için bundan daha fazlası yoktur, hayallerinin en uç noktasındasındır, zayıf bedenini tatmin etmek!

güneşin varlığıdır kendini değerli sanma yanılgısının sebebi. ışığın olmadığı bir kainatta sadece sesleri duyabilecek, karanlığın içinde saflığın ve gerçekliğin rengi olan siyahı görebilecektin.

les légions noires tam da senin asla göremeyeceğin bu gerçek dünyanın ortasındadır işte. para, şöhret, zayıflık gibi insan doğasına ait defolardan uzak bir yerde, kendi karanlığı içinde, sonu olan herşey gibi sahte olan bu hayattan uzak kalmıştır.