bugün
- yaşlandığının farkına varmak6
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- hutiler suudlara saldırdı ne olacak4
- yaşlı izlenimi veren isimler3
- sözlüğün çok durgun olması6
- sıcak hava vs soğuk hava6
- sigara içmeyen erkek2
- geleceğe yolculuk vs geçmişe yolculuk4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- 2000 doğumlu kızlar6
- yeni partinin çerçeve yasa kararı13
- müzik dinlemek2
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek7
- ekşi sözlük referans17
- arkadaşlar hesabımı sildim haberiniz olsun3
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- ekonomi16
- sakallı aşçı4
- türkiye11
- ulu parti5
- evlenmeme nedenleri4
- corona adasında bira tadımı yapacak uzman ilanı4
- mekke anlaşması20
- baliye balayına gitme ezikliği4
- özgür özel6
- ingiliz ajanları5
- çerçeve yasaya hayır diyen yeni parti vekilleri2
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- koko14
- ekonomi çok güzel2
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- burak kut4
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- merfulu11
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- recep tayyip erdoğan6
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- kod yazarken müzik dinlemek6
- yeni parti7
- kürt sorunu4
- terörsüz türkiye den rahat olan kesim2
- en gey özelliğiniz8
- yanlışlıkla gey olmak9
- bok kokan bali'ye balayına giden münasip çiftler2
- din ve ahlak5
- torpil peşinde koşan tip5
- dindar nesil2
- günlük tutan erkek19
- baliye giden türkiye ezikleri2
türk ırkına uyarlanmış halinin adı türkçülüktür ve pek çok kişiyi rahatsız etmektedir.
peki bu kişiler kimlerdir? öncelikle türk olmanın üstün olduğu (bu durumu atatürk de açıkça kabul etmiştir) ve türkiye'de, türklerin diğer etnik kökenli kişilere göre daha avantajlı olması hiçbir türk'ü rahatsız etmez, edemez. eğer birey türk ırkının diğer ırklardan daha ileride ve üstün olmasınından rahatsız oluyorsa, başka ırkları türklerden fazla düşünüyorsa bunun tek bir cevabı vardır, o kişi türk değildir. çünkü türk olmak, sadece damarlarda türk kanı taşımak değildir, türk olmayı hissetmektir ve bundan gurur duymaktır. örnek verecek olursak ben türk'üm ama şu ırk çok çekiyor devletim bizim vergilerimizi al onlara ver, benim çocuğum 40 kişilik sınıfta da okur onlara okul yap diyen kişi elbette ki türk olma vasıflarına uymamaktadır.
bu kişiler ayrıca insanlara sürekli faşist, kafatasçı, ırkçı demeye bayılırlar. kendilerince milletini üstün tutan insanlarla dalga geçerler. asıl dalga geçilecek olan davranış ise, henüz kendi ırkın refah düzeyine ulaşmamışken başkalarını düşünmektir. daha kendisine hayrı olmayanların başkalarına nasıl hayrı olacaktır?
sonuç olarak, türk faşizmine karşı çıkan kişiler, ya ailesinde başka etnik kökenden kişileri bulunan kişilerdir, ya da türklük bilinci oluşmamış, damarlarındaki o asil kanı hak etmeyen kişilerdir. faşist diyerek insanları aşağıladığını sananlar ise elbette bu faşizmden yeri geldiğinde payına düşeni alacaktır.
peki bu kişiler kimlerdir? öncelikle türk olmanın üstün olduğu (bu durumu atatürk de açıkça kabul etmiştir) ve türkiye'de, türklerin diğer etnik kökenli kişilere göre daha avantajlı olması hiçbir türk'ü rahatsız etmez, edemez. eğer birey türk ırkının diğer ırklardan daha ileride ve üstün olmasınından rahatsız oluyorsa, başka ırkları türklerden fazla düşünüyorsa bunun tek bir cevabı vardır, o kişi türk değildir. çünkü türk olmak, sadece damarlarda türk kanı taşımak değildir, türk olmayı hissetmektir ve bundan gurur duymaktır. örnek verecek olursak ben türk'üm ama şu ırk çok çekiyor devletim bizim vergilerimizi al onlara ver, benim çocuğum 40 kişilik sınıfta da okur onlara okul yap diyen kişi elbette ki türk olma vasıflarına uymamaktadır.
bu kişiler ayrıca insanlara sürekli faşist, kafatasçı, ırkçı demeye bayılırlar. kendilerince milletini üstün tutan insanlarla dalga geçerler. asıl dalga geçilecek olan davranış ise, henüz kendi ırkın refah düzeyine ulaşmamışken başkalarını düşünmektir. daha kendisine hayrı olmayanların başkalarına nasıl hayrı olacaktır?
sonuç olarak, türk faşizmine karşı çıkan kişiler, ya ailesinde başka etnik kökenden kişileri bulunan kişilerdir, ya da türklük bilinci oluşmamış, damarlarındaki o asil kanı hak etmeyen kişilerdir. faşist diyerek insanları aşağıladığını sananlar ise elbette bu faşizmden yeri geldiğinde payına düşeni alacaktır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar