bugün
- meal kuran değildir26
- bir erkek ve bir kız arkadaş olabilir mi13
- geceye güzel bir söz bırak5
- polonya2
- aslan abilerim sözlüğe geri dönsün kampanyası7
- bayan kelimesi neden rahatsız edici28
- insanlar sizi nasıl tanımlar5
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- çoğu yazarları donuzlamış olmam7
- dinamo zagreb'in kauno zalgiris'i 5 0 yenmesi2
- bella hadid5
- iremga12
- gecenin film sahnesi4
- afrika nasıl kalkınabilir15
- velvet almanyaya gel5
- trabzonspor harbiden salah'ı almış4
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi2
- mohamed salah ghaly5
- fakir olduğu halde bir erkeğe aşık olmak3
- 31 çekerken eli kırmak4
- duş almak vs duş yapmak4
- kız arkadaş kiralamak8
- halit bolkan2
- kahve falı3
- kendini anlatamamak6
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- velvet14
- ıban at4
- yazarlara sözlüğü zehir zıkkım etmek4
- sözlükte erkek yazar istemiyoruz kampanyası4
- gürkan uygun3
- günün iddaa kuponu2
- arkadaşlar bakar mısınız9
- eğitimde itaat kültürü2
- kendine 10 üzerinden kaç verirsin4
- dünya sivaslılar günü3
- had bildirmek7
- birinin size söylediği en kırıcı şey nedir6
- romantik komedi izleyen erkek2
- geceye 90 lardan bir şarkı bırak4
- uzak diyar nickli gurbetçi akp li3
- yunanistan30
- uzak diyar4
- online kumar2
- fatih tekke2
- lulu3
- arkadaşlar ben başaramadım3
- 5 ağustos 20262
- justin bieber3
- arkadaşlar benden rahatsız mısınız3
tüm emniyet teşkilatını töhmet altında bırakan polislerdir aynı zamanda. bir anekdot:
lise ikinci sınıfta olduğum sene bir nisan akşamı arkadaşımla(f diyeceğiz bu arkadaşa) sokaklarda dolaşmak için evden çıktığımızda sefaköy'de oturduğunu bildiğimiz bir arkadaşımızı(bu da m olacak) görüyorduk fatih'te ki kendisi ev ahalisi ile kavga etmiş ve eskiden oturdukları semte atmış kendisini. bizi görünce sevindi birden... birimize gidelim dedik istemedi. dışarıda duracağını söyledi ki onu tek başına bırakmak bizim "arkadaşlık" algılarımızda yer almamakta idi... sadede geleyim yavuz selim otobüs durağı'nda oturduk ve sohbet ediyoruz. gece 4 civarı idi dün gibi aklımdadır. durağın hemen yanıbaşında da polis karakolu var... derken arkadaşımız f'nin telefonu çaldı ki arayan sevgilisi(o dönemde hesap vereceği tek insan) idi. panikledik ve ana caddeden daha sakin olan sokak arasına çıktık. telefonu açıp "arkadaşımda kalacağım" dedi. telefonu kapattığında havanın da serin olması dolayısı ile otobüs durağında ısıttığımız oturaklarımızı soğuğa kurban vermek istemedik ve koşarak durağa gidiyorduk... tam o sırada karakolda nöbette olan polis ile karşı karşıya geldik kimlik istedi:
nöbetteki polis: şşş gençler ne işiniz var burda? nereye koşuyorsunuz? çıkarın kimlikleri...
p: buyrun kimlik. durum böyle böyle...
m: bende kimlik yok ama pasom var.
np: ver ver, paso da olur...
f: bende her ikisi de yok...
np: potansiyel suçlu tipi var zaten sizde. öğrenci misiniz?
p: hee öyle sayılır. cibali lisesi'nde kaydımız var ama...
np: artizlik de dizboyu... bu saç-sakal ile nasıl öğrenciysen.
p: neyse bize müsade artık.
f: aahaha
np: ne gülüyorsun? içtiniz mi siz? (koklama efekti)
m: ben de aynı şeyi size soracaktım memur bey...
np: seliiiim bunları nezarete al.
komiser yardımcısı: noluyor mehmet?
np: amirim gençler eğlence arıyorlar sanırım...
ky: öyle mi gençler?
p: hayır efendim durumumuz böyle böyledir. memur beye de anlattık ama o kendince özetledi durumu size.
ky: tamam gençler o halde sorun yok. gidebilirsiniz...
p, f, m: teşekkürler efendim. hayırlı geceler....
ky: dikkatli olun çocuklar. gene durakta oturun, bir sıkıntınız olursa da gelin çekinmeden.
şimdi filmlerden alışık olduğumuz iyi polis, kötü polis hikayesini es geçerek diyorum ki ilgili olayda da görüldüğü üzere polis teşkilatının da içinde iyiler ve kötüler olabiliyorlar. mesele ayrımlarını yapabilmekte...
lise ikinci sınıfta olduğum sene bir nisan akşamı arkadaşımla(f diyeceğiz bu arkadaşa) sokaklarda dolaşmak için evden çıktığımızda sefaköy'de oturduğunu bildiğimiz bir arkadaşımızı(bu da m olacak) görüyorduk fatih'te ki kendisi ev ahalisi ile kavga etmiş ve eskiden oturdukları semte atmış kendisini. bizi görünce sevindi birden... birimize gidelim dedik istemedi. dışarıda duracağını söyledi ki onu tek başına bırakmak bizim "arkadaşlık" algılarımızda yer almamakta idi... sadede geleyim yavuz selim otobüs durağı'nda oturduk ve sohbet ediyoruz. gece 4 civarı idi dün gibi aklımdadır. durağın hemen yanıbaşında da polis karakolu var... derken arkadaşımız f'nin telefonu çaldı ki arayan sevgilisi(o dönemde hesap vereceği tek insan) idi. panikledik ve ana caddeden daha sakin olan sokak arasına çıktık. telefonu açıp "arkadaşımda kalacağım" dedi. telefonu kapattığında havanın da serin olması dolayısı ile otobüs durağında ısıttığımız oturaklarımızı soğuğa kurban vermek istemedik ve koşarak durağa gidiyorduk... tam o sırada karakolda nöbette olan polis ile karşı karşıya geldik kimlik istedi:
nöbetteki polis: şşş gençler ne işiniz var burda? nereye koşuyorsunuz? çıkarın kimlikleri...
p: buyrun kimlik. durum böyle böyle...
m: bende kimlik yok ama pasom var.
np: ver ver, paso da olur...
f: bende her ikisi de yok...
np: potansiyel suçlu tipi var zaten sizde. öğrenci misiniz?
p: hee öyle sayılır. cibali lisesi'nde kaydımız var ama...
np: artizlik de dizboyu... bu saç-sakal ile nasıl öğrenciysen.
p: neyse bize müsade artık.
f: aahaha
np: ne gülüyorsun? içtiniz mi siz? (koklama efekti)
m: ben de aynı şeyi size soracaktım memur bey...
np: seliiiim bunları nezarete al.
komiser yardımcısı: noluyor mehmet?
np: amirim gençler eğlence arıyorlar sanırım...
ky: öyle mi gençler?
p: hayır efendim durumumuz böyle böyledir. memur beye de anlattık ama o kendince özetledi durumu size.
ky: tamam gençler o halde sorun yok. gidebilirsiniz...
p, f, m: teşekkürler efendim. hayırlı geceler....
ky: dikkatli olun çocuklar. gene durakta oturun, bir sıkıntınız olursa da gelin çekinmeden.
şimdi filmlerden alışık olduğumuz iyi polis, kötü polis hikayesini es geçerek diyorum ki ilgili olayda da görüldüğü üzere polis teşkilatının da içinde iyiler ve kötüler olabiliyorlar. mesele ayrımlarını yapabilmekte...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar