bugün
- göçmen karşıtı din düşmanı sosyal demokratlar16
- game of thrones taki kerhaneci16
- gençlik ve güzellik bitince kızlar ne yapıyor9
- sözlük kızları dertleşiyor14
- claudian clouds41
- arkadaşlar kova erkeğinden olur mu8
- sözlüğe yön veren bayan sayısındaki azalma2
- burçlara inanan kızdan olur mu3
- sarı saç mavi göz5
- erkeklerin seks ihtiyacı bitmez bacım2
- almanya da sol partiyi destekleyen gurbetçi5
- bugün ne oldu10
- s'i l v'e r m'i s t3
- bilgisayar alacaklara tavsiyeler5
- ölümden korkuyor musunuz31
- sözlükteki sessiz yazarlar7
- son üç şifrenizle aynı olamaz2
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri25
- yok knk iyiyim2
- karton abi2
- londra3
- melis sezen'in memeleri2
- edinburgh3
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı28
- queen feristah16
- mustafa kemal atatürk ün boyu8
- 20 eylül 2026 fenerbahçe eyüpspor maçı15
- burhan özfatura2
- size göre akp'nin en büyük ihaneti hangisi19
- kimse seni sevmiyor4
- hiç antidepresan kullanmayan insan6
- gurbetçilerin oy kullanma saçmalığı3
- habire1220
- mersin2
- hiçbir şey yapası gelmemek4
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri51
- müslüman kardeşine dua etmek2
- afd2
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı36
- anın görüntüsü23
- verginin ahlaki meşruiyeti3
- öğrencinin kırtasiye masrafı 3 bin 335 lira2
- kadın dövmek4
- çağrı dayı2
- döner burger2
- atatürk diyor ki8
- askerde sahip olunan en büyük lüks17
- koca koca adamların stanley termosla gezmesi11
- camilerin propaganda üssüne dönüşmesi15
- amedspor'un süper ligin lideri olması13
türkiye'de hatay ve çevresinde görülen şeydir, mezheptir, akımdır. alevi vatandaşların da bir çoğu bilmez ama daha 18 yy. sonuna kadar bu topraklar da alevi diye bir tanımlama, adlandırma yoktu. sonra sonra alevi denildi bu insanlarımıza "alievi" kavlinde bir şey. bugün alevi dediğimiz vatnadaşlarımız o dönemler de kendilerini "kızılbaş" olarak tanımlardı, bağlı bulundukları osmanlı da kızılbaş derdi yani köylü, yörük, dağlarda gezen, türkmen aşiretlerinin adı vekültürydü kızılbaşlık. alevilik farklı bir husus olup suriye ve levant ülkelerinde yaşayan araplarda görülen bir mezheptir. kızılbaşlık ise bu alevilikten farklı olup yörük-türkmen geleneğidir. ha yüz yıllarca kızılbaş diye biline bu vatnadaşlara neden sonradan sonraya "alevi" olarak tanımlanmışlar... bu çok uzun mevzu yazsan burada kitap olur.
hıımm bir hatırlatma daha: bugünler bazıları sağdan soldan duyduğu eksik bilgiler ile "kızılbaşlık" kavramının kürtler'e ait olduğunu sanmaktadırlar. efendim "kızılbaş" kürt olmaz. kürtler'e ait bir kültür değildir bu. kürtler'in kültürleri farklıdır.
hıımm bir hatırlatma daha: bugünler bazıları sağdan soldan duyduğu eksik bilgiler ile "kızılbaşlık" kavramının kürtler'e ait olduğunu sanmaktadırlar. efendim "kızılbaş" kürt olmaz. kürtler'e ait bir kültür değildir bu. kürtler'in kültürleri farklıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar