bugün

snow bros

bıkmadan usanmadan oynanılan atari salonları günlerinden kalma oyun. i$in garibi ne ekran kartı ister, ne ses kartı. bildiğin tak çalı$tır modunda bir oyun. nick ve tom ile kasabildiğiniz kadar kasarsınız. o değil 40. bölüme çıkamıyorum iyimi.*
ayrıca herkesin iksir dediği zımbırtılara bizim buralarda lamba denilirdi. öyle alı$tık öyle devam ediyor.

atari salonu zamanlarından kalma bilgilerle oyun ve elemanlarını tanıtırsak eğer;

kırmızı lamba: nitro yemi$ gibi oradan oraya seri $ekilde hareket etmenizi sağlar. ciddi ms* kazanır nick yada tom.
mavi lamba: kahramanlarımızın ap'sini* arttırır. normalde 10 kez atı$ yaparak kartopuna dönen o tıpı$lar artık 4-5 seferde kartopu haline bürünür.
sarı lamba: kahramanlarımızın günümüzde range dediğimiz atı$ menzilini bir anda 2.5 katına çıkartır. böylelikle çok az bir hareketle sağınız ve solunuza tamamen atı$ yapabilir hale gelirsiniz.
ye$il lamba: bu mereti aldığınızda kahramanımız kompresörle hava basılıp derisi $i$irilen koyun misali kocaman olur ve bir zeplin gibi ba$lar oradan oraya uçmaya.* balkabağı veya çıkarttığı hayaletler bile i$lemez bu haldeyken. bi nevi god mode durumu. lakin bölüm sonu bosslarında çıktığını hiç denk gelmedim.
balkabağı: bunu gördünüzmü anlayın ki bir an önce bölümü geçmeniz gerekmekte. oradan oraya bir süre salakça dola$ır. baktı halen siz bölümü bitirmediniz ağzından casper'ın mutasyona uğramı$ karde$lerini peydah eder piyasaya. öyle 1 tane falan da atmaz. azıttığında 5 tane saldığına denk gelinmi$tir.

snowbros: bir de bazı bölümlerde nick'in kafası $eklinde bir i$aret peydah olur ortalıkta. bu i$areti aldığınızda ortalıkta bi anda 4 tane mavi yaratık belirir. bunları kartopuna çevirdiğinizde snow harfleri meydana gelir ekranın sol alt kö$esinde ve fazladan bir hak kazanırsınız.

unutmadan; bütün bölümlerde eğer ki yaratıkları tek bir seferde temizlerseniz tepeden kağıt destesi halinde para iner. bazı oyuncular o kadar a$mı$tır ki bütün bölümleri para yaparak bitirmeye çalı$an ki$ilere denk gelindiği olmu$tur. 20. levelden sonra ciddi manada zor bir eylemdir. bizim memlekette buna para yapmak denirdi.*
isteyen olursa pm atsın. oyun bende mevcut olup çatır çatır oynamaktayım arada sırada ve isteyene gönderebilirim. 808kb boyutunda.*