bugün

türk polisi

istanbul ve güneydoğu anadolu bölgesi haricindeki tüm illerde vatanda$ı ile herhangi bir sorunu bulunmayan, ülkemin asayi$ memurları.

istanbul ve güneydoğu anadolu bölgesi dahilindeki polislerin tutumu diğer illerdekilere göre çok farklı. bunu ben de kabul ediyorum. yaptıkları bir çok fiil yanlı$ lakin azıcık insaf diyorum.

öte yandan tamamı farkında olmadan bu ülkede ya$ayan herkesi için iyi $eyler yapıyor ve bunları nedense kimse görmüyor. yandığım, havsalamın almadığı nokta bu. ele$tirin, limitlerinizin sonuna kadar gidin. lakin a$ağılamayın ki onların da sizlere saygısı olsun. kendi adıma onları ele$tirmedim değil, yeri geldiğinde polise diklendiğimi ben de çok net hatırlarım. zira onun ne kadar hakkı var ise polis olarak benim de vatanda$ olarak çe$itli haklarım var. doğru yerde doğru $ekilde kullandığımda yararını görebileceğim.
kimilerinde sabit mantık var. bi baltaya sap olamayacak diye gidip polis olmu$. maa$ını benim vergimden alıyo benden üstün mü olacak. e sen daha kafadan adamı itin götüne sokup çıkarıyorsun kendi aklında. o adam senin yoluna kırmızı halı serse kaç yazar. aradaki saygı uçup gitti mi iki tarafın da hakkı gider elden.

bok yoluna ben de cop yediğimi, cop yüzünden parmağımın çıktığını biliyorum lakin bu alayının tarafımdan hakir görülebileceği mealine gelmiyor. zira aynı polisin amiri benim parmağımın çıktığını öğrendiğinde benimle acil servis'e kadar gelip tedavim bitene kadar benimle ilgilenmi$, memurunun vandalist davranı$larından ötürü benden özür dilemesini de bilmi$tir.*

$imdi ben biri yüzünden körü körüne hepsine bok atsam da olmaz, yalakalık yapsam da olmaz.

sözün özü: hakkını nasıl ve ne $ekilde arayacağını bil, ele$tirin dozunda** olsun ki sen de insan muamelesi gör anlayı$ına sahip insanlardır vesselam.

unutmu$um ama bu entry bir gözlem yazısıdır. bazı yazarlar gibi öyle semt ve ya$adığı $ehirlerin polisi üzerinden edebiyat yapmadım. çalı$tığım i$ gereği türkiye'nin 72 vilayetindeki 300'e yakın farklı karakolda bin'den fazla polisle görü$tüm konu$tum. aralarında müthi$ kıl olup elinden geldiğince yoku$ yapanlar da vardı, can ciğer kuzu sarması olanlarda, ama bir çoğu türk halkının özellikle bir kesiminin kendilerini bir türlü insan yerine koymadığından dert yanıyordu. bu bir tesadüf olabilir mi acaba ?