bugün

12 dev adam

19 agustosta japonyada baslayacak olan dunya sampiyonasi icin olusturulan kadromuza bir goz atalim..

ibrahim kutluay - fenerbahce ulkerspor:takimimizin kaptani.orta mesafede ve dis sutlardaki gucunu anlatmaya gerek yok.savunma yonu biraz zayif olsa da cok hirsli ve bu dunya kupasinda birseyleri ispat etme geregi hissediyor sanki,her topa atliyor ve takimi surekli ateslemeye calisiyor.bizim icin buyuk bir koz ibo.

kaya peker:gelecek sezonda tau,real madrid ya da san antonio spurs takimlarindan birinin formasini giymesi bekleniyor.kaya,takim savunmamizin onemli taslarindan biri.gucu,hirsi ve mukemmel bir ribaundcu olmasi takimimiza cok sey kazandiracak.bu yil kendine cesitli hucum stilleri de katmis ve beklenmedik sekilde skorer oyunlar da cikarabiliyor ve artik yuzu donuk de oynayabiliyor.ilk bes cikacaktir..

ermal kurtoglu - efes pilsen:takimimizin en iyi ve avrupanin sayili pota alti hucumcularindan.cok cabuk foul problemine girebiliyor ve oyun konsantrasyonu biraz alt seviyede.savunma yonunu bu yil daha da ileriye tasiyan ermal onemli dakikalar alacaktir.

kerem gonlum - Efes pilsen:kerem bitmek tukenmeyen enerjisi ve atletik yetenekleriyle adeta bir kisi fazla oynamamizi sagliyor.takimizin savunma gucunu yukarilara tasiyan bir uzunumuz.hucum ribaundlarinda etkili..

ender arslan - efes pilsen:ender konsantre oldugunda ve oyuna iyi basladiginda harikalar yaratabilecek bir guard.dis sutlari takimda kilit bir rol oynayacak cunku genellikle alan savunmasi uygulayan ekiplerin oldugu bir gruptayiz.dribblingleri ve sutlari birbirini tamamliyor,is savunmaya kaliyor,o da ender icin biraz sorunlu.onemli bir parca..

baris ermis - efes pilsen:rakip guarda yaptigi baskiyla adeta kirim kongo kanamali atesi bulastiran bir kene gibi..cok sıkı savunma yapiyor fakat hucum yonu kısıtlı,baskı altında ise pek de verimli olamiyor.

fatih solak - galatasaray:pota altinda adeta bir kule gibi duruyor ve boyali alani kapatiyor.buyuk bir turnuvada da bu ozelligini gosterebilir mi?muallakta..fakat savunma yonunden onemli katki saglayacagi kesin..

serkan erdogan - tau Ceramica:tau ile eurolig play-off u oynadi ve buyuk maclarda performansini katlayan bir isim.en verimli donemini yasiyor desek yeridir.takimin onemli bir skoreri ve sıkıstıgımız anlarda kesinlikle sorumluluk almaktan kacinmayacaktir.

engin atsur - North Carolina:engin muazzam bir saha gorusune ve top hakimiyetine sahip bir guard.takimizdaki guardlarin hepsi birbirinden kaliteli..

takimimiz litvanya,yunanistan,avustralya,katar ve brezilya ile ayni grupta mucadele edecek.olabilecek en zor gruplardan biri lakin guney amerika sampiyonu ve bizi hep yenmis olan brezilya,enteresan bir takim olan avustralya,kusursuz ekol litvanya ve sert yunanlar..bu gruptan cikma sansimiz %49,ya da bir baska degisle yunanistani yenmemize bagli..soyle de soyleyebiliriz bir avrupaliyi ve katari mutlaka yenmeliyiz.bundan sonra brezilya galibiyeti ise sadece caprazdan gelecek takimi belirler.dorduncu sirada cikasak %99 amerika ile eslesecegiz ve bizi uce katlayacaklar lakin gectigimiz gun, olimpiyat kadrolarinin yenildigi porto riko yu 60-70 sayi farkla yendiler..