bugün

interview with the vampire

bir çok kez televizyonlarda gösterilmesi sebebiyle Parça pinçik gördüğüm ama en sonunda tnt kanalı sayesinde baştan sona izleyebildiğim film.
Şu ana kadar izlediğim vampir filmlerinden kısmen özgün olan senaryosuyla ayrıldığından, filmi senaryo ağırlıklı eleştirmeye çalışacağım.

--spoiler--
öncelikle filmdeki kusursuz güzellikteki vampirlerin neden bu kadar kusursuz oldukları daha baştan açıklanma gereği duyulmuştur, bu durumun çözümü izleyicilerin izlerken özel olarak belirtilmesine gerek kalmadan çözebileceği basitliktedir. gene de bunun filmin başlarında gözümüze sokulması senaryonun olağanlığını bozmuştur. bu da senarist ya da senaristlerin bu yeni vampir yorumu hakkında kendilerine tam güvenemediklerini kanıtlar.
filmin izlenebilirliğini arttıran yakışıklı aktörler ve diğer güzel insanlar vampir olgusuna bilinçli ya da bilinçsiz bir cinsiyetlerden bağımsız erotizm katmıştır.
filmde, senaryo hatalarının güzellikle kapanabileceği kadar geniş bir zamandan bahsedilmektedir, bu geniş zaman değişimine rağmen yönetmen aslında filme çok eğlenceli bir biçimde hareket katabileceği giyim tarzı değişimini kullanmamıştr. bu tercihinin sebebi, filmin mistik havasını dağıtmak istememeyişi olabilir.
vampirlere kazandırılan yeni hayvansı özelliklere rağmen * ne yazık ki bir vampir öyküsü olarak küçükken okuduğumuz küçük vampir serisinin bile geçememiştir.
--spoiler--

korku filmlerinin vazgeçilmez öğesi olan vampirler e adledilen yeni bakış açıları ne yazık ki bir kaç gösterme hatası yüzünden belleklerde kalmayacaktır.
kusursuz varlık portresi çizme girişimi dışında tarafımca vasatın altında bir film olarak değerlendirilmiştir.