bugün

ipek ongun

bir genç kızın gizli defteri diye başlayıp artı sonsuza giden sözde gençlik serisinin yazarı. bu ablanın yarattığı karakterin adı serra noyan'dır.

serra'nın kendi dünyası vardır. bu dünyada, 15 yaşındaki zengin kızlar tayyör giyip lüks otellere çay partisine gider. üniversiteli sevgililer klasik müzik konserlerine ve yemeğe lüks restaurantlara gider. lisede alan seçimi diye bir şey yoktur, zira aynı sınıftan turizmci, hukukçu, mimar vs. çıkabilmektedir. bir kızın sevgilisi olması pek iyi bir şey değildir ama sevgilisi varsa bir şekilde onu evliliğe ikna etmelidir. çünkü bir kızın mutlaka evlenmesi gerekir. yaşı fazla geçmeden evlenmesi daha iyidir, hem gezip göreceği şeyleri kocasıyla beraber görmüş olur. cinsellik evlilik öncesinde söz konusu dahi olmamalı, evlendikten sonra da mümkün mertebe yadsınmalıdır. sevgililer veya eşler ulu orta öpüşmemeli, hatta sarılmamalıdırlar. gerçek dostlar lise arkadaşlarıdır. üniversitede edinilen arkadaşlıklar onlar gibi olamaz. ama sevgili üniversite ortamından ayarlanmalıdır. devlet liseleri öğrenciye çok iyi derecede ingilizce eğitimi verebilmektedir. öğrenciler lisede öğrendikleri ingilizce ile özel üniversitelerde hazırlığı atlayabilir, hatta hilton oteline gelen yabancı misafirlerle gayet rahat sohbet edebilirler. mezuniyet balosuna mutlaka uzun, sade ve mümkünse beyaz tuvaletle gidilir. kısa elbise tercih eddilmemeli, elbisenin rengi ne olursa olsun kırmızı oje sürülmemelidir. gelinlik mutlaka hazır alınmalıdır. terziye veya modaevine diktirilen gelinlik asla istenildiği gibi olmaz. bütün kayınvalideler (ister anadolu kadını olsun, ister modern) gelinlerine bayılır, gelinleri de onlara. en önemlisi; "evet" sözcüğü yerine "hem de nasıl" kullanılmalıdır.

nasıl? rowling'in harry potter için yarattığı dünya gibi, değil mi? yalnız, rowling ayrı bir dünya yaratmak istemişti, ipek ongun ise gerçek dünyayı yansıttığını zannediyor, tek fark bu. ha bir de harry potter'ın dünyası serra'nınkinden daha çok benziyor gerçek hayata.