bugün

fatma betül sayan kaya ağlıyor

https://x.com/HadiOzisik/status/2106483357961818217

bu kadına artık acımaya başladım.
şu dönemde çıkıp hadi özışık gibi insanlarla konuşması, onlar üzerinden medyaya haber-paylaşım konusu olmasını kıt ve yetersiz zekam anlayamıyor.
sosyal medyada ve paylaşımlarda...

görsel

bu vb paylaşımlar yanında "ne olmuş ki canım, bürokrat maaşıyla 3-5 kuruş yatırım yapmış, kazanmış" yorumları yanında (konuyu geyiğe bağlamak) fatma betül sayan kaya için piar çalışması olarak algılanacak ve özelliklede hadi özışık gibi kişilerce ajitasyon yapılması (bakınız: sedat peker) ve fitne fesat tanımı yapılması kadıncağızı tam anlamıyla gömmedir.
konuyu daha da gündemde tutma ve konuyu avam ağzıyla "bozacının şahidi şıracı" diyecek insanlara fırsat vermeye neden oluyor.

bir insanın donanımı, bilgisi, birikimi, eğitimi yetersiz olabilir.
bir insan hata yapabilir ki hepimiz insanız.
hepimizin günahı, ayıbı vardır.
ama asla kendi kuyumuzu kazmayız.
yangına benzin dökmeyiz, yağmurdan kaçmak için yıkılan bir bina altına sığınmayız...
ne bileyim, havalar sıcak üstelik esmiyor diye 10 katlı binaya çıkıp atlayıp düşerken serinleyelim demeyiz.

fatma betül sayan kaya özelinde değil ama bu insanlar yetersizliklerini, eğitimsizliklerinin (burada kast edilen diploma değil) farkında değil.
sahip oldukları gücü keşke zamanında kendilerini geliştirmek için kullanmış olsalardı. buna imkan bulamamışsalar keşke etraflarında kriz yönetimi ve kriz stratejileri konusunda analiz, sentez, hasar, planlama, yönlendirme, kaynak yaratma kullanma vb alanında (bakınız: insanları kullanma sanatı, duygu yönlendirme) insanları tutmak için biraz gücün getirdiği imkanlarını kullansalardı.
keşke liyakatin ne olduğunu ve ne anlama geldiğini bilselerdi.
keşke liyakatin ne olduğunu anlamak için ameliyat masasında yetersiz cerrah, yolcu otobüsünde tecrübesiz şoförle uzun yolda seyahat ediyor olmasaydık.

gerçekten bu insanlara üzülüyorum.
yaşamımda iki şeyden korkar ve tedbir alırım.
1- mutlaka benden daha çılgın biri ve benden daha akıllı biri vardır.
2- deli rolü yapan akıllılardan değil de akıllı rolü yapan delilerden korkarım.
unutulmasın ki her insan istisnasız olarak yetersiz, bilgisiz ve cahildir. herkes yaşamının her aşamasında öğrenme sürecindedir ve bu süreç ölene kadar devam eder.
© copyright 2005 - 2026