iyi parti

2018'de ilk oyunu alternatifsizlikten ehveni şer düşüncesiyle iyi partiye atmış biri olarak, çok rahat "iyi ki 2023te oy vermemişim" diyorum. Benim için hayal kırıklığıdır, Atatürkçülerin partisi değildir ve olamayacaktır.
Tabanı büyük ölçüde muhalif mhp seçmeni ve kılıçdar ve kürtçü/mezhepçi avanesinden rahatsız, 6 ok'tan milliyetçilik okuna sahip çıkan chp seçmeninden meydana gelmekte. Fakat iyi parti; parayla aldığı akp-mhp toplaması milletvekilleri ve hiçbir toplumsal konuda faaliyet göstermemesiyle içi boş, gereksiz, renksiz ve ideolojisiz kimliğini açıkça ortaya koyup seçmeninin beklentilerini karşılayabilecek mahiyette bir parti olmadığını net olarak gözler önüne serdi. Zaten cumhur ittifakına yerleşirse ortada iyi parti diye bir şey kalmaz, pek muhalif olmayan sağ milliyetçi seçmen için zaten mhp yerinde duruyor.
Meral hanımın kötü birisi olduğunu düşünmemekle birlikte, pek akıllı birisi olmadığı kanaatindeyim. Duygusal hareket eden, mantığı pek yerinde olmayan birisi ve bence ne istediğini bilmiyor.