bugün

kawasaki

japon motosiklet üreticisi. bu marka motosikletlerin mazdası gibidir. 4 büyük japon arasında suzuki ile beraber lüks klasmanı temsil ederler ama kawasaki en üsttedir. motorlarındaki malzeme kalitesi, işçiliği, teknolojileri gerçekten çok üst düzeydedir. herhangi bir modelinin muadiline binip sonra kawasakiye binerseniz ne dediğimi anlarsınız.

bu arkadaşlar avrupaya hiç gelmeyen 4 silindir 250 cc makine yapmışlardı. euro şartlarından dolayı sadece endonezyada falan sattılar galiba. burdan aldıkları güçle euro emisyonlarına uygun 400 cc 4 silindir yapmışlar. oldukça heyecan verici. sapık gibi türeyen 2 silindir 3 silindir naked furyası, r6 nın durdurulması falan beni gerçekten bunalıma sokmuştu. bu sene çok güzel haberler var. honda cbr 600 rr ı yeniden üretmeye başladı, kawasaki ninja zx 4 r ve 600 lükleriyle piyasayı ışındırdı. yamaha r7 siyle biraz mahallenin ezik oğlanı oldu, kesin onlardan da bir yeni r6 cevabı gelir gibi.

gelgelelim kawasakinin türkiye distribütörü malesef çok ilgili değil. 400 lükleri getirmeye başlamışlar, fiyat listesi güncellenmiş. fakat internet sitesine girince çok ucuz bir kaç sayfa sizi karşılıyor ve heyecan verici yeni modelleri eklememişler bile. adamlar gerçekten tok satıcı. fiyatı yüksek olmasına rağmen biraz uğraşılsa bu markanın canlanmaması için hiç bir sebep yok.