yalama vahdettinciler ya da vahdettin yalayıcılar

Yalama sanatı bunlara medrese köşelerinde öğretilmiştir.

istiklal harbimiz boyunca hemen hemen hepsi vahdettin tarafından organize edilen 28 büyük, sayısız küçük isyan çıktı. Bu isyanlarda binlerce vatan evladı canından oldu, yunan rahat ilerlemek için fırsat buldu. Vahdettin kaçtıktan sonra bile rahat durmadı, servetini cumhuriyet hükümetini devirmeyi vaat edenlere kaptırdı.

Yobazlar "ama Mustafa Kemal'i Anadolu'ya o gönderdi" derler. Bu hain geberene kadar bir kere olsun "ben Mustafa Kemal'i işgalcileri kovsun diye gönderdim demedi", arkasında sonradan açılmak üzere bir mektup filan da bırakmadı. Zaten deseydi de kıymeti olmazdı, elinde kahraman Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'inki başta, sayısız şehidimizin kanı bulunan bu hainin yaptıkları ortada.

Kendisi ingiliz yalayıcısıydı. Buna destek verenler de hain yalayıcısılar. Yahu herifin iddia etmediğini bunlar iddia ediyor! Neye dayanarak? "gözlerine baktım, böyle böyle demek istiyordu" mu diyorsunuz? Ya bu hainin istiklal harbimiz boyunca yaptığı ihanetlerin açıklaması nedir? Tek bir olumlu icraatının olmamasının açıklaması nedir?

Osmanlıya hürmeten bunu kollamaya kalkanlar ise aptaldır. Zira aynen atamızın yazdığı gibi, vahdettin soysuzlaşmıştı. Büyük atalarından birisi sağ olsaydı bu haini şıp diye boğuverirdi.