bugün

avigdor lieberman

israil' de yisrael beitenu adlı faşist siyasi partinin lideridir. bu partinin oyları gün geçtikçe artmaktadır ve bunun neticesinde ehud olmert ile yaptıkları görüşmeler sonucu israil'deki koalisyon hükümetine katılmışlardır. ve an itibariyle ehud olmert' in "filistin' e atom bombası atalım" gibi faşizan söylemleriyle ünlü yardımcısıdır.
şöyle de tipsiz bir adamdır: http://haber.sol.org.tr/t...g&size=article_medium
dün de israil parlementosundaki arap bir milletvekiline " terörist senin işini bitireceğiz" diye bağırmasıyla tekrar gündeme gelmiştir. abd ve israil hükümeti pek sever bu iti, itinayla beslerler.
hakkında bugün düşmüş haber söyledir: * israil Parlamentosu' nun Knesset' teki milletvekili Avigdor Lieberman, Arap milletvekili Talib A-Sanaa' yı ölümle tehdit etti. Lieberman, Arap milletvekiline, "Bir teröristsin ve seninle ona göre ilgilenmeli. Her bir teröristin işini bitirdiğimiz gibi senin de işini bitireceğiz" dedi.

Olay, Anayasa Mahkemesi binasında yaşandı. Lieberman, geçen hafta Meclis' te vekili bulunan iki Arap grubu Balad Partisi ve Birleşik Arap Listesi' nin seçimlere girmekten men edilmesini önermiş, Seçim Kurulu da öneriyi kabul etmişti. Anayasa Mahkemesi, dün kararın iptal edilmesine yönelik başvuruları görüşmek için toplanmadan önce, salonun dışında karşılaşan milletvekilleri birbirlerine bağırdılar.

A-Sanaa, Lieberman' a "Sen yeni bir göçmensin, ibranice konuşamıyorsun; sürekli birilerini aşağılıyorsun, defolmalısın, faşist" diye bağırdı. Lieberman ise "Sen defol, palyaço. Sen bir palyaçosun, bir teröristsin ve sana öyle davranmalı. Her bir teröristin işini bitirdiğimiz gibi senin de işini bitireceğiz" dedi.

Lieberman, daha önce Gazze' ye atom bombası atılmasını, Lüt Gölü' nde Filistinliler için toplama kampı kurulmasını ve Arap vekillere "Nürnberg' deki Naziler' e yapılanın yapılmasını" ve "asılmalarını" teklif etmişti. Lieberman, aynı zamanda israil' in NATO ve Avrupa Birliği' ne girmesinin hararetli bir destekçisi.

Sosyal demokrat Meretz Partisi, Lieberman hakkında soruşturma başlatılmasını isteyerek, "Irkçı Lieberman kırmızı ışıkta durmasını bilmiyor. Önce Araplar' ın Knesset' te temsil edilmelerini önlemeye çalıştı, şimdi de vekillerini öldürmeye çalışıyor" dedi.
http://www.sol.org.tr