bugün

gothmog 15

knk ben reisin neden 3 çocuk yapın dediğini biliyorum yeri gelince de bunun sebeplerini sonuçlarını anlatırım. ben sana sordum neden öyle yapıyor diye. yoksa boşa sıkmıyoruz fişekler dolu.

doğudaki kürtler türklerden hızlı ürüyor dediğin doğru nüfusları artıyor sayıları bize yaklaşıyor. ama bilmediğin şey şu doğudan ya hdp'ye oy çıkıyor ya da akp'ye. reisin söylediğini kürtler daha çok dikkate alıyor ki çoğu da reisi sever bilirsin. bunun çözümü nüfus yarıştırmak değil işte 20 senenin sonunda olanı gördük tarım bile yetmez oldu nüfusu besleyemiyoruz. buğday ithal ediyoruz.

1. dünya savaşında biz ingilizlerle mısırda savaşırken mekke'de medine'de taif'te araplar isyan çıkardılar. çöl kaplanı fahrettin paşa ve askerleri kutsal toprakları çekirge yiyerek erzaksız cephanesiz savundu. en sonunda susuz ve yiyeceksiz hastalıktan telef olan askerimizi araplar esir alıp ingilizlere teslim etti. fahrettin paşa malta'da hapsedildi. ingilizler idam edecekken 1921 yılında ankara hükümetinin gayretleriyle kurtarıldı.

adana pozantıdan şama şamdan da hicaza uzanan 2. abdülhamidin yaptırdığı demiryolu sayesinde kudüs-istanbul arası sadece bir gün sürüyordu. gazze-kudüsü ingiliz işgaline karşı tahkim etmişken ve arkamızda bu demiryolu varken yenilmezdik. yaralı askerleri istanbula gönderip tazesini getirmek sadece bir gün sürüyorken ve ingilizlerin kudüse gelmesi için koca sina çölünü aşması gerekirken hele de. peki neden kaybettik? isyancı araplar trenleri durdurdu ve yağmaladı rayları söktüler ve tren yolunu paramparça ettiler. ikmal yollarını kapattılar. ordumuzun içinde asker olarak bulunan araplar ingiliz tarafına geçti ve top bataryalarının yerlerini mayınlı arazileri istihkam edilmiş bölgeleri ingilizlere anlattılar. taraf değiştirirken cephanelikleri ateşe verdiler.

içten araplar dıştan ingilizler tarafından kuşatılan ordumuz megiddo'da 5 bin ingiliz kaybına karşı 10 bin şehit 20 bin yaralı ve 75 bin esir vererek bitirildi. bu hezimetten sonra kalanlar şama çekildi ve şam direnişi esnasında şam'da yaşayan araplar tarafından ingilizlere raporlandılar.

bunları neden anlatıyorum biliyor musun frank? bizi ingiliz yenmedi araplar yendi. o çöllerde bize ve dedelerimize ingilizin yapmadığı zulmü yaptılar.

bugün türkiye'ye geldiler ve hatay bizimdir mersin bizimdir kilis urfa antep bizimdir diyorlar. ve reyis bunlara vatandaşlık veriyor.

her arap 5 çocuk yaparken nüfusumuzu bunlara karşı nasıl koruyacağız frank? yarın bizi şamdan kudüsten mekkeden medineden kovdukları gibi kovarlarsa ne yapacaksın frank?