bugün
- velvet55
- geceleri bir kadına sarılıp uyuyamamak9
- yazarların favori giyim markası14
- friedrich hegel la bi cay icek14
- seninle sevişirken ölmek istiyorum7
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim10
- ölmedeyiz uludağ sözlük6
- okul zorunluluğu2
- inanılmaz sıkıcısınız ya6
- sözlük yazarlarının 2027 kararları6
- sözlüğün en harbi kızı8
- sözlüğün en harbi erkeği7
- sözlüğün en cool erkek yazarı6
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar9
- israile atom bombası atmak8
- migros'a sorulacak tek soru24
- geceye bir şarkı bırak12
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar9
- osuruktan şiirler61
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi7
- öz eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler4
- michel foucault3
- 2026 ekonomik krizi17
- tadej pogacar2
- insan olmaya ceyrek kala15
- kendi klanına laf edilince hoplamak6
- hayattaki en değerli şeyler8
- spor ayakkabı5
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- manyak olmaya karar verdim3
- kova burcunun su grubu yerine hava grubunda olması5
- persac2
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- kadın2
- dudaktan öpüşmek neden seksle bağlantılı5
- aleksey batrakov28
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- 20 ağustos 2026 trabzonspor ferencvaros maçı4
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- evde soğuk kahve yapımı7
- victor osimhen20
- mutlu ama uzak olsun12
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- sözlükte tek kalsanız yazmaya devam eder misiniz3
- veriye güvenmeyen yazılımcı2
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- üstteki yazar bir şarkı olsa2
- sözlüğün en barbi kızı2
- ona bir şey söyle7
orto parisi megamare; yorumu, incelemesi, nasıl kokar gibi başlıklarda arattığımda sözlükte denk gelmediğim sentetik bomba, unisex parfüm. Çoğu kişi kimyasal silah olarak anıyor bu parfümü çünkü öyle güçlü ki, agresif derece yayılım gösteriyor ve insan gerçekten hayret ediyor. Alessandro Gualtieri tarafından 2019 yılında piyasa sürülmüş; bergamut, yosun, limon ve üç güçlü bileşene sahip parfümdür kendisi. Bu üç bileşenin içeriği, tamamen kimyasaldır ve doğada saf halde bulunmaz. Tamamen koku performansı için tasarlanmış moleküllerdir. Bunlar; Ambrox, hedione, calone molekülleridir. Sadece bu üç koku parfümün karakterini ortaya çıkarıyor. Parfüm üretiminde bu molekülleri kullanacak üreticiler, kullanım hakkı için lisans parası ödemesi gerekiyor maalesef. Bu nedenle lisans ücretleri parfümün fiyatı pahalı hale getiriyor. Molekülü ortaya çıkaranlar koşa koşa patentini almışlar ve kendiniz evde bile üretmek isterseniz, sizden para talep edeceklerdir. Parfüm şuan 145 Euro ile ortoparis mağazalarında satışta. Yıllık belli sayıda üretiliyor. Bu nedenle Türkiye'de satılanların orijinalliğinden şüphe ettim biraz. Kokuya geçecek olursak;
Calone molekülü, deniz ve okyanus kokusunu taklit etmek için tasarlanmış bir moleküldür ve megamare kokusunun temelini oluşturmaktadır. Bu molekül tam olarak, tükenmez kalemin mürekkep kokusunu andıran sentetik deniz suyu ve deniz yosununa sahiptir ve tüm parfümde hissedeceğiniz koku bu molekülün kokusudur. Diğer notalar sadece bu kokuyu destekler.
Kokuyu tanımlamak gerekirse; tıraş losyonları ve diğer basit deniz notalarını içeren parfümler gibi değil; deniz suyu, deniz tuzu ve reçineli yosuna benzeyen kokuların karışımı gibi. Bergamut çok hafif hissediliyor. Limon hiç hissedilmiyor kokuda. Aslında yosun oldukça baskın olduğundan, bir bataklık kokusunu da zaman zaman andırdı bana ama rahatsız edici ve iğrenç bir bataklık değil. Ormanlarda yağmur suyundan oluşan yosunlu bataklık gibi.
Koku kumaşta 4 ay kadar kalıyor. Evet şaka değil. Rüzgara maruz bırakmazsanız 4 ay kalır. Projeksiyon 4 metreden fazla. Sillage ise 2 hafta kadar sürüyor. Yani yüzlerce parfüm denedim eşi benzerine rastlamadım performans olarak. Genelde kalıcılık ve yayılma saat cinsinden söylenir. Hafta ve ay cinsinden söylediğimi düşününce etkisini tahmin edebilirsiniz az-çok.
Edit: imla
Calone molekülü, deniz ve okyanus kokusunu taklit etmek için tasarlanmış bir moleküldür ve megamare kokusunun temelini oluşturmaktadır. Bu molekül tam olarak, tükenmez kalemin mürekkep kokusunu andıran sentetik deniz suyu ve deniz yosununa sahiptir ve tüm parfümde hissedeceğiniz koku bu molekülün kokusudur. Diğer notalar sadece bu kokuyu destekler.
Kokuyu tanımlamak gerekirse; tıraş losyonları ve diğer basit deniz notalarını içeren parfümler gibi değil; deniz suyu, deniz tuzu ve reçineli yosuna benzeyen kokuların karışımı gibi. Bergamut çok hafif hissediliyor. Limon hiç hissedilmiyor kokuda. Aslında yosun oldukça baskın olduğundan, bir bataklık kokusunu da zaman zaman andırdı bana ama rahatsız edici ve iğrenç bir bataklık değil. Ormanlarda yağmur suyundan oluşan yosunlu bataklık gibi.
Koku kumaşta 4 ay kadar kalıyor. Evet şaka değil. Rüzgara maruz bırakmazsanız 4 ay kalır. Projeksiyon 4 metreden fazla. Sillage ise 2 hafta kadar sürüyor. Yani yüzlerce parfüm denedim eşi benzerine rastlamadım performans olarak. Genelde kalıcılık ve yayılma saat cinsinden söylenir. Hafta ve ay cinsinden söylediğimi düşününce etkisini tahmin edebilirsiniz az-çok.
Edit: imla
Gündemdeki Haberler