bugün

dinin bilimin gelişimine mani olduğu gerçeği

dinin statik ve dogma yapısına karşılık bilimin her zaman dinamik oluşu ve sürekli ilerlemeden ve şüphe eder olmasından kaynaklıdır; zira din ve bilim evrene ve hayata bambaşka açılardan yaklaşır.

din için dünya hayatının pek bir önemi yoktur, bu dünya yalandır; Burası bir imtihan dünyası olduğundan yalnız alah'a kulluk ederek, ibadet ederek yaşamalıyız. Yani din gerçeği bulmuştur. Dinde araştırmak sorgulamak akıl yürütmek yoktur ve olamaz da. Tam bir teslimiyet vardır. Oysaki bilim ise realisttir, gerçeklerle ilgilenir ve hiç bir zaman mutlak gerçek olamaz. bilim ise her zaman
gerçeği arar, bir sınırı yoktur. teoriler yanlışlanabilir ve değişebilir.

Zaten baktığımızda da dünyanın genel iyilik durumuna çığır açan hiçbir insanın dindar olmadığını, bilakis inançsız ya da az inançlı olduğunu görürüz. O müslümanların çok övündüğü islami coğrafyada yaşayan; bilim dünyasında çığır açamasalar da bilime katkı yapan pek çok bilim adamı esasen inançlı değillerdir; topluma ters düşmemek için takiyye yapmaktadırlar. Misalen islam coğrafyasındaki Ömer Hayyam her ne kadar müslüman sanılsa da ateistin önde gidenidir. Kafayı şarap ve kadınla bozmuştur.

dinin bilimin gelişimine mani oldugunu olumlayan pek çok olay da tarih sahnesinde yerini almıştır.

Örneğin dinsel düşünceyi yıpratamsından dolayı galileo'nun asılması,
osmanlı döneminde şeyhülislamın emriyle takiyüddin'in rasathanesinin yerle bir edilmesi.. (çok gelişmiş rasathanesiyle astronomi araştırmaları yapan br osmanlı bilim adamı olan takiyüddin evrensel kanunları araştırdığı için allah'ın sırlarına erişmeye çalışmakla suçlanmıştır.
1800'lü yıllarda günah olduğu gerekçesiyle matbaanın osmanlıya gelmemesi. (bir yahudi olan ibrahim müteferrika getirmiştir ve yalnızca gayrimüslimlere kullandırtılmıştır, müslümanlar uzun süre kullanamamıştır)

hatta o kadar geçmişe gitmemize de gerek yok. Şu an insanın nasıl yaratıldığı konusunda en bilimsel teori olan evrim kuramına bile din tamamen karşıdır. insanın çamurdan yaratıldığına, adem ve havva nın cennetten kovulduğunu söyleyen din yaratılış teorisine şimdiye kadarki en akılcı açıklamayı getiren evrim teorisiyle durmadan savaşmaktadır…