bugün

vicky cristina barcelona

penelope cruz'un oyunculuğuyla, filmdeki tüm oyuncuları ezip geçtiği film. bu kadın kendi dilinde * oynadığında kesinlikle daha iyi rol yapıyor. scarlett sıradandı. pek iyi oynamamış gibi geldi. çok komik sahneleri vardı ama müthiş de bir film değildi. eğlenceli vakit geçirmek için izlenebilir.

--spoiler--
-maria elena'nın * ikide bir hızlı hızlı ispanyolca konuştuğu ve juan'ın * ona "in english! speak english!" dediği sahneler çok güzeldi. *

-christina'nın bu 3'lü ilişkiyi artık yürütmek istemediğini söylediğinde maria'nin şizofrenik hareketleri ve "bizi nasıl bırakırsın?" tavırları harikaydı. koptum.

-vicky, esasında filmin en orospu karakteri.

-dış ses bazen sıkıcı oldu. kendimi gerizekalı gibi hissettim. sanki ben bir bok anlamıyorum da her şeyi bu dış ses açıklıyor.

-film boyunca duyulan "barcelona" şarkısı çok güzeldi.

-filmdeki kadınlar, -penelope hariç- bok gibi giyinmişlerdi. barcelona gibi bir yere gitsem -hele de o sıcak yaz günlerinde- asla kotla dolaşmazdım. götü başı açardım yani. *
--spoiler--

barcelona'ya gitmek istiyorum. ne güzel yer yahu öyle? ayrıca ispanyolca'ya daha sıkı çalışacağım hocam söz. bende öyle hızlı konuşmak, bağrınmak istiyorum.