bugün

libary

insanların kimi sevip sevmeyeceğini bile inanç meselesi olarak gören, ayrı yazılması gereken de'leri bile ayrı yazmaktan aciz, cahil yobazların laf ettiği kıymetli yazardır.

Meşhur yazar yuval harari der ki (aklımda kaldığı kadarıyla) "iki tür inanan vardır. Birisi organize dinin sözde imanlısı, öteki gerçekten inanan, tanrıyı hisseden. Organize dinler ve inananları en çok ikinci gruptakilere düşmandırlar. Neyse ki bu gruba dahil olanların sayısı çok azdır".

Yuval harari'nin ne demek istediğini anlamayan, isa'nın hikayesini hatırlasın. Ona saldıranlar dinsizler miydi? Pagan Romalılar mıydı? Yoksa dindarlıkta birbirleriyle yarışan ferisiler ve sadukiler miydi? Ya isa şu sözleri kimler için söyledi?

https://incil.info/kitap/Matta/23

Yahu yobazlar, libary sizin gibi aptal değil. Dini meselelerde sorunları anladığı, ancak aptallara makul gelecek sözde cevaplara itibar etmediği halde inanmaya devam ediyor! Tabi bunun için bulduğu yol size uygun değil, onun için kuduruyorsunuz.

Bak size birşey söyleyeyim, kimse duymasın: sizde libary'nin anladıklarını anlayacak izan olsa, benden hızlı ateist olurdunuz. Hadi yine şanslısınız keratalar, kafanız o kadar basmıyor...