17 ekim 2021 trabzonspor fenerbahçe maçı

Fenerbahçe'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı rumların takımı ile yapacağı maçtır. Bu karşılaşmayı husumet sebebiyle büyük maç olarak değerlendirebiliriz ama asla bir derbi olamaz. Zaten derbi kelime anlamı gereği ancak ve ancak Akçaabat Sebatsporla-trabzon arasında olabilir ki, Sebatsporla derbi maça çıkan takımda Fener'in rakibi olamaz.

Rum takımı falan dememe sinirlenecek, Türkleştirilmiş trabzon ahalisi tebaamız için size bir sırrı peşin peşin açıklayayım. Anane ve dedelerinizin kendi aralarında fısıltıyla konuştuğu o dil lazca falan değil kandırıyorlar sizi, dilinizin adı romeika.

1893 nüfus sayımı sonuçlarına göre, şimdiki sınırlarımız dışında kalan, işkodra, Yanya, Cezayir, Selanik eyaletlerini hariç tuttuğumuzda Rum nüfusunun en yoğun yaşadığı 2. vilayet (1. Aydın vilayeti) Trabzon vilayetidir.

Yani diliniz farklı, ırkınız farklı, bak bir aynaya Türk ırkına benzemiyorsun gerçekten. Bu sebeple sinirlenme Türk falan değilsin, Türk takımı falan hiç değilsin.

Açıkladığım sebepler gösteriyor ki bu bordo mavili rum takımının kini aslında, bilinçaltlarında yer etmiş ve Fenerbahçe ile özdeşleştirdikleri, devşirildikleri Türk kimliğinedir. imparatorluk kültüründen geldiğimiz için azınlıkları sever koruruz ama Trabzon vilayetindeki "Azgın azınlık" bundan bence bundar muaf tutulmalı ve mümkünse Sivastopol, Odesa veya oğul katili Süleyman'ın da şehzadelik yaptığı Kefe şehirleri karşılığında ruslarla takas edilerek bu topluluktan Devlet-i Ebed Müddet kurtarılmalıdır.

Bugün yener veya yeniliriz hiç mesele değil, Trabzonlu gençler, sürmeneli piranalar ve "En Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi" ahalisi anlasın artık gerçekleri. Ezcümle maç için bu azgın azınlığa mesajımız ise "Türk'ün gücünü göreceksiniz"