bugün

the fly

breaking bad dizisi bölümüdür. bir çeşit bütçe kısıtı nedeniyle sadece iki başrol oyuncusunun yer aldığı, tek mekanda geçen bir bölümdür.

iki konuda turnusol işlevi görür; öncelikle senaryo matematiği kusursuz gözüken bir dizi olmasına rağmen her yapımın kusurları olabileceği gibi bb in de kusursuz olmadığının bir kanıtıdır. bu konuda aşırı iddialı fanlara kapak niyetine bir bölümdür. ikincisi de bütçesel sorunlardan zoraki ortaya çıkmış içeriğinin dizinin çok olağan hatta en güzel bölümlerinden biri olduğunu bastıra bastıra anlatmaya uğraşan aklı evellerin niteliğini ortaya koyar.

ben gerçekten beğenen ve anlam üstüne anlam çıkaranlara saygı duyuyorum, ne güzel benim gözümü açık tutamadığım tek bölümden aşırı keyif almışlar. süper. ama farklı düşünüp diziyi en az kendileri kadar seven insanlara haksızlık yapmamalılar.

son bir ayrıntı, yukarıdaki bölüme ek. bu bölümün yönetmeni de yüceltilip yere göğe konamamış, sonra çok iddialı ve köklü bir projenin en kritik ayaklarından biri emanet edilmiştir, sonrası da.. bilemiyorum hala farklı düşünenler de var galiba ama, çoğu star wars takipçisi, bölümün belki de rian johnson a ciddi bir kaldıraç olduğunu bilse, özellikle bölümle ilgili olumlu düşünceleri olanlar aynı katılıkta düşünürler mi?