bugün

nipple ile bitcoin aneliz

ünlü yatırtımcı nipple ile kripto para aneliz şelalesi.

hepinize meraba.

- kanka projesi süper.
- alım fırsatı veriyor.
- ademi merkeziyetsizcilik.
- korean fud.
- long girdim.
- ytd.
- kârımı alıp çıktım.
- shitcoin.
- finocci, bonanza, fukarelli grafikleri. iç bükey dış bükey anelizler, golden horse, çapraz koşu, ayı sezonu, öküz sezonu vs. vs. vs.

hepsi hikaye. hikaye olan bir şey daha var. 6-7 aydır paraları cebe cukkalayanları görüp gerek korkusundan, gerek parasızlıktan bu mecralara giremeyenlerin şu an yanınıza yaklaşıp; "bak kardeşim... biz bunları hep gördük" tarzı edebiyata başlaması. vuran vurdu, sikilen sikildi geçmiş olsun.

dikkatinizi çekmek istediğim bir şey var. gelenekselcilik bitti.

önce internet sosyal medyayı doğurdu. ve bu sosyal medya aracılığı ile amerika birleşik devletleri başkanı'na elimizdeki aygıtla 1 saniye içerisinde on altı bin km uzaktan küfür edebilir hale geldik. biz bir yere gelmedik aslında, amerika birleşik devletleri başkanı bu hale geldi.

normalde yolda gördüğümüzde yanına yaklaşamayacağımız, kendimizden daha üst gördüğümüz ünlülerin instagramlarda, tiktoklarda ünlülük konusunda "komşumuz ayfer abla" ile yarışa giriştiğine şahit oluyoruz artık. profesör unvanlı ekonomistin youtube kanalını takibe alıyoruz. hatta istersek altına yorum olarak "siktir ordan oç" bile yazabiliyoruz.

e peki ünlüye ulaşmak hatta üne ulaşmak bu kadar kolayken, bakanlar instagram'dan istifa ederken, egm'yi küfürlü tweetlerin alltına alıntılarken, kodaman adamları yolma taktiklerine de erişemez miydik? bizi de onlar gibi maymuna çeviremezler miydi? tabi çevirirlerdi biz yeterki isteyelimdi ve istedik, oldu. 15 yaşındaki bir liseliyi cep harçlığı ile borsacı yaptık. para kaybedince elon musk'ın anasına söven bir borsacı...

gittikçe evrenselleşiyoruz köy evimizde. önceden "istanbul fırsatlar şehri" denirdi. sonra "türkiye fırsatlar ülkesi" oldu. şimdi ise "dünya fırsatlar gezegeni" haline geldi. ben burdan para yatırıyorum, koreli oradan haber çıkartıyor, sonra benim param azalıyor. hahaha ananı sikeyim bu ne lan böyle?

- evrensel olucan abi, globalleşen dünya zart zort. bak gamestart firması onaltı trilyon bitcoin almış mesela
+ ne iş yapıyon lan sen
- tırnak pide ustasıyım
+ pideler taze mi
- öğlenki...

her şeyi bilmeniz gerekmiyor. bu benden size bir abi tavsiyesi olsun. naçizane.