bugün

cavit orhan tütengil

görsel

12 Eylül darbesi öncesinde 7 Aralık 1979'de evinden çıkıp otobüs beklediği durakta 12 kurşunla katledilen istanbul Üniversitesi Sosyoloji Kürsüsü Başkanı Prof. Cavit Orhan Tütengil'in oğlu Kaya Tütengil, babasının ölümünün 41'inci yıldönümünde "12 Eylül olsun diye babamı öldürdüler, soruşturma dosyasını bile 'kaybettiler'" dedi.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası yayınına konuk olan Tütengil, cinayetten 41 yıl sonra soruşturma sürecini ve babasını anlattı. Tütengil, şu ifadeleri kullandı:

"Harçlığımızı anayasa maddeleriyle alırdık"

"Benim o zamanlardan kalma çocuk olarak unutamadığım iki büyük anım var. Babamın yazdığı kitaplarda tashih okuması yapardık ve bulduğumuz her yanlış için harçlık alırdık. O yüzden bu konularda hala çok dikkatliyimdir. Bir başka unutamadığım anım da bayram öncesi harçlık diye tuttururduk. Bir keresinde babam, Anayasa kitapçığını verdi ve "buradaki maddelerden size soracağım, bildiğiniz kadarıyla size harçlık vereceğim" dedi. Biz kardeşimle mümkün olduğunca Anayasa kitapçığından maddeler öğrenmeye çalıştık. Orada bile bize bir şeyler öğretmek çabasındaydı.

https://t24.com.tr/haber/...i-bile-kaybettiler,919290