bugün

galatasaray

resmi instagram hesabından kudurtucu veriler paylaşan takım.
muhtemelen taraflı spor medyasının istatistik kırpma olayına tepki olarak yapmıştır.

--spoiler--
Maç öncesinde Opta verileri ışığında öne çıkan istatistikler şu şekilde:

- 2020/21 Süper Lig sezonunun ilk iki haftasında en fazla isabetli şut çeken (18), net gol pozisyonuna giren (12) ve gol beklentisi yakalayan (6.74 xG) takım Galatasarayımız.

- Kolombiyalı yıldızımız Radamel Falcao, kariyeri boyunca Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıktığı dört maçta (ikişer Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi ön eleme) dört gole doğrudan katkı sağladı (3 gol & 1 asist).

- Yeni transferlerimizden Emre Kılınç, Fenerbahçe'ye rakip olduğu son üç Süper Lig maçında birer gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 1 asist).

- Hollandalı oyuncumuz Ryan Donk'un Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı rakibi Fenerbahçe (3).

- Teknik Direktörümüz Fatih Terim, Erol Bulut'un çalıştırdığı takımları (Yeni Malatyaspor x2 ve Alanyaspor) konuk ettiği üç Süper Lig maçını da gol yemeden kazandı.

- Galatasarayımız, Younes Belhanda'nın gol attığı 12 Süper Lig maçında rakiplerine mağlup olmadı(8G 4B).

- #Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2014/15 sezonundan bu yana oynanan 12 Süper Lig maçının dokuzunda ilk yarılar berabere bitti ve taraflar beş gol attı (Galatasaray 2-3 Fenerbahçe).

- Sezonun ilk iki haftasında rakiplerine en az şut imkanı veren takım Fenerbahçe (9).

- Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır'ın Süper Lig kariyerinde en fazla gol yediği iki takımdan biri Galatasaray (9; Sivasspor ile eşit).

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig kariyerinde şampiyonluk yaşamış takımlara konuk olduğu 17 maçın hiçbirini kazanamadı (4B 13M) ve sadece bir karşılaşmada rakibine gol izni vermedi (toplam 32 gol).

--spoiler--