bugün

fenerbahçe

Son açıklanan harcama limitleriyle yaklaşık olarak Gaziantep futbol kulübü ayarında bir takım kurmaya zorlanan spor kulübüdür.

Şu an ki durumda 65 milyon eurodan 18 milyon euro civarında bir takım kurması istenmektedir. Ve bu rakama senin tuvaleti temizleyen adamınının aldığı maaş dahi dahil. Ya da Futbol A.Ş. bünyesinde çalışan herkesin alacağı para ve vergiler dahil olacak. Yani 18 milyon euroluk bir takim bile kuramıyorsun aslında.

Yani siz hangi futbolcuyu satacaksınız, hangi sponsoru bulacaksınız da bu düzelecek. 10 milyona futbolcu satsan, 3.3 milyonunu kullanabiliyorsunuz. 100 milyon dolara sponsor bulsan (bulamazsın da) bunun 3'te 1'inin Ocak ayındaki ara transfer döneminde kullanabiliyorsunuz. Yani mesele öyle futbolcu sat, sponsor bul ile çözülecek bir mesele değildir.

Şimdi ben Gaziantep'i küçümsemek için yazmıyorum bunları ama şöyle bir hakikat var. Fenerbahçe ülkedeki decoderların yüzde 30-35 oranında sahibi olan bir taraftara sahip. Mesela yaklaşık aynı limite sahip başakşehir taraftarının decoder içindeki payı ne kadar? Mesela Gaziantep kaç adet forma satmış, sezon içinde ortalama seyirci oranı ne, kaç tane loca satmış?

Yahu siz bir iş yerinde çalışıyorsunuz ve o şirketin satışlarının yüzde 30'unu siz yapıyorsunuz ama yüzde 5 satış yapmayan adamla üç aşağı beş yukarı aynı maaşı alıyorsunuz. Soruyorum, bu şartlar da bir işyerinde çalışır mısınız?

Fenerbahçe'de çalışmamalı. Türkiye'de efendilikle bir şey elde edemezsiniz. Sesin çıkacak bu ülkede... Eğer hakkaniyet kuralları gereği bu limitler tekrar ele alınmaz ise yayın havuzundan çıkmalı ve ligde de maçlara çıkmamalı. iki maç üst üste çıkmazsan kurallar gereği düşmüş sayılıyorsun. Buyurun düşürsünler...
© copyright 2005 - 2026