bugün

maxicep com

2004 yılında yayın hayatına başlayan ve nokia'nın symbian işletim sistemi sayesinde birden bire efsane olan forum sitesi.

bu sitenin olayı yabancı symbian sitelerindeki oyun ve programların foruma eklenmesiydi. o dönemin en çok kullanılan dosya yükleme sitesi rapidshare'yken bu site yönetimi dosyaları tek tek indirip sitenin kendi sunucusuna yükleyip üyelerin tek tıkla indirmesini sağlardı. bu yöntem o dönem forumun efsane olmasını sağlamıştı. ayrıca çok sağlam üyeleri vardı. symbian uygulamalarını cep telefonundan açıp kelime kelime türkçeye çevirip paylaşırlardı.

tabi o dönemlerde facebook, instagram falan yok. insanlar sosyalleşmek için forumları kullanıyordu. açılan bir konuya dakikalar içerisinde sayfalarca mesaj geliyordu. maxicep yönetimi bu durumu dahada iyileştirmek için şuan tam aklımda değil ama 1.000 mesaj atana 20 kontör hediye tarzı maxipuan diye bir uygulama başlattı.

https://forum.maxicep.com...lisir-ne-ise-yarar.87079/

forum resmen facebook gibiydi o dönemler. bu durum 2013'e kadar sürdü. 2013'te gerek symbian ve nokia'nın bitmesi, gerek android ve iphone'nun kendine ait uygulama mağazalarının olması ve artık başka sitelerden uygulama indirmeye gerek kalmaması yüzünden azalarak bitmeye başladı.

forumun tabutuna son çiviyi ise yönetimin çoluk çocuğu yönetici yapması neden oldu. bununla birlikte forumda kalan son sağlam üyeleride kaçırdılar. şuan bakıyorum 10-15 kişi üye online sitede.