bugün

savaş teknolojileri

ilerleyen zamanlarda elektro manyetik fırlatıcılar ile üretilmiş silahları daha fazla göreceğimiz endüstri. Bu silahlar elektrikle çalışan, attığı mermide barut bulunmayan ve mermi çekirdeğinin hız limitinin olmadığı çok yıkıcı silahlardır. Kötü yanı ise enerji için çok büyük bataryalara ihtiyaç duymaktalar. Bu sebeple gemilere monte edilebilmektedir. Ve ilerleyen yıllarda uzaya malzeme gönderimi ve uydu yerleştirmesi de bu fırlatıcılar vasıtasıyla olacağa benziyor.


Gelişen savaş teknolojilerinden bir diğeri ise filmlerdeki gibi süper askerlere sahip olmanıza yarayan cinsten. Biyonik kol bacağa benzeyen bu sistemler, askerlerin daha yükseğe zıplamasına, arabaları kaldırmasına yarıyor.

Bir diğer gelişen kol olarak görüntü analizinin kullanılabileceği drone silahlarını örnek verebiliriz. Hali hazırda dronelar savaşlarda, suikastlerde kullanılmaktadırlar. Gelişen teknoloji ile bu alan daha fazla yayılacak ve dronelar belirlenen arazi içerisinde devriye atıp, oradaki canlıları tespit edebilecek ve sonrasında vurup vurmama kararını verebilecektir. Bu size çok uzak gelmesin hali hazırda üniversite okuyan ve drone yapan arkadaşlar iyi bilirler ki; yarışmalarda belirli şemaların tespitine göre drone kendi komutunu vermek üzere kodlanıyor.