bugün

vikings

Tarih kitaplarında kadim türkler hakkında öğrendiğimiz birçok inanç ve ritüelin vikinglerde olması beni çok şaşırttı.

Bir kere ölümden hiç korkmamaları çok ilginç geldi bana. Vahana dedikleri cennet ile Türklerin uçmağ dedikleri cennet aynı şey gibi.

Burada asıl ilginç olan semavi bir din olan hristiyanların paganlana karşı daha korkak ve ölmekten korktukları.

ikincisi kadınlarında erkekler gibi savaşıyor olması. Kadınların istedikleri takdirde eşlerini rahatlıkla terk edebilmesi. Kadınların erkekler ile birlikte ülkeyi yönetmesi. Buda kadim türkler ile büyük bir benzerlik oluşturuyor.

Üçüncüsü bu adamlar yağmacı Türklerde öyleydi.

Ayrıca dizinin gerçekçi yanı savaşçı sayıları ile ilgili olması. Vikingler ingiltere ye ilk baskınını 30 kişi ile felan yaptılar.

ingiltere ile yaptıkları ilk savaşı 100 er kişilik iki ordu yaptı.

ikinci savaşta 2 ingiliz kralı en fazla 500 kişi filan toplamıştı.

Bize tarih kitaplarında 10 bin 100 bin kişilik orduların savaştığı felan söylenir. Tamamı hikaye o devirde 10 bin kişiyi 1 gün bile doyurmanın masrafı düşünüldüğünde aslında çok güzel bir fizibilite çalışması ile sonucu gösterilen savaşlar olmuş.

Bir diğer konu ise dinin o devrede bile insanları nasıl koyunlaştırdığı gözler önüne seriliyor. Kız zina yapıp bunu din ile örtebiliyor. Siyaset ile dinin ne kadar iç içe geçtiği. Çarpık ilişkileri felan mükemmel göstermiş.

Kendi gelinini götüren kral ne demek ya. Aslında bugün bile türkiye de görüyoruz bunları. Kendi gelinine tecavüz edip cumaya gidenler bile var.

Neticede 10 numara dizi olmuş. Sadece insanı öğretmiş. Zaten amerikan dizilerini bu yüzden seviyorum. Kimseyi övmüyor sadece olanı gösteriyor.

Diğer bir önerim ise

(bkz: Black sails)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar