bugün
- wednesdayin annesi9
- sözlükte flörtleşmek18
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler7
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl9
- kendini alain delon zanneden göbekli türk erkeği2
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması11
- pandela43
- arkadaşlar hoşçakalın galiba silik yiyeceğim3
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- gerizekalı ai moderatör3
- mavi gözlü erkek5
- azgın türbanlı10
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz2
- uludağ sözlükte herkes birader yazardır4
- türk müsün6
- aquila bicipite2
- sözlüğün kahve olması13
- kürtçülerin beyinsiz olması4
- uludağ sözlükte kadın yazar var sanmak3
- madımak2
- sözlükte dertleşme3
- arkadaşlar çok sıkıcısınız2
- evlenmekten korkmak10
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- lanetli çaylak2
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek2
- dünyanın en kısa fıkrası4
- abd başkanlık seçimi2
- karpuzu kaşıkla yemek2
- yaşlılara moruk demek4
- arkadaşlar ben hapise giriyorum5
- alttaki yazara aşık ol11
- cumhurbaşkanlığı sistemi6
- sözlük kızlarının biraz gergin olması2
- gizem altunsoy5
- uçağa binmek3
- dikkat dikkat tai lung kız11
- gerdek namazı10
- naruto dayıya tavuk döner ısmarlamak4
- pazartesi diyete başlıyorum3
- arkadaşlar bakar mısınız bi2
- küfürlü konuşmak2
- imamoğlu'nun duruşmadan çıkarılması2
- nermin3
- velvet ile revani yemek6
- izlenmiş en kusursuz film5
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle24
- seks yapmayı zevkli sanmak11
karl marx
dünyadaki gelir eşitsizliğini analiz edip
ezilenlerin yararına olacak şekilde bir devlet yapısı öneren zatı muhterem..
mülke sahip olmanın şartı nedir? emek=para
ama bu dönemlerde ön plana çıkmaya başlayan bir durum var.. servet belli ellerde toplanıyor..tekelleşiyor.. ve bu toplanan servetin miras olarak alan kişilerin hayatları çalışmadan sadece bu paranın faiziyle krallar gibi geçirmesi söz konusu..
diyorki bu büyük servetlere devlet el koysun.. bu devasa servetleri eşit adil bir şekilde tekrar halka dağıtsın. kulağa hoş geliyor dimi..
peki zaten milletin alacağı kazanacağı şey belliyse o millet niye çok çalışsın?
benim zaten alacağım kazancağım belli.. ne diye kendimi yıpratayım deyip zamanla yozlaşacak bir sistemin bir dişlisini olmaktan öteye neden geçsin?
kapital sistemde ise (Amerika özelinde söylüyorum) yine tekelciliğe karşıdır.. tekelleşmek sonucunda büyüyen şirketler ekonomiyi etkileyen hatta sarsacak seviyeye gelebilirler.. bunun sonucunda hükümeti kendisi yararına kanun çıkarmaya zorlayabilir.. o yüzden büyük firmaların bu denli büyümesinde aynı işi yapan farklı bir şirketi de büyütürler ve rekabet ettirerek halkı tek başına o şirketin eline bırakmazlar..
böylece hem büyüme devam eder.. hem rekabet ile şirketleri kontrol ederler.. hem de ahaliyi performansı en üst derece de çalıştırmaya devam eder..
dünyadaki gelir eşitsizliğini analiz edip
ezilenlerin yararına olacak şekilde bir devlet yapısı öneren zatı muhterem..
mülke sahip olmanın şartı nedir? emek=para
ama bu dönemlerde ön plana çıkmaya başlayan bir durum var.. servet belli ellerde toplanıyor..tekelleşiyor.. ve bu toplanan servetin miras olarak alan kişilerin hayatları çalışmadan sadece bu paranın faiziyle krallar gibi geçirmesi söz konusu..
diyorki bu büyük servetlere devlet el koysun.. bu devasa servetleri eşit adil bir şekilde tekrar halka dağıtsın. kulağa hoş geliyor dimi..
peki zaten milletin alacağı kazanacağı şey belliyse o millet niye çok çalışsın?
benim zaten alacağım kazancağım belli.. ne diye kendimi yıpratayım deyip zamanla yozlaşacak bir sistemin bir dişlisini olmaktan öteye neden geçsin?
kapital sistemde ise (Amerika özelinde söylüyorum) yine tekelciliğe karşıdır.. tekelleşmek sonucunda büyüyen şirketler ekonomiyi etkileyen hatta sarsacak seviyeye gelebilirler.. bunun sonucunda hükümeti kendisi yararına kanun çıkarmaya zorlayabilir.. o yüzden büyük firmaların bu denli büyümesinde aynı işi yapan farklı bir şirketi de büyütürler ve rekabet ettirerek halkı tek başına o şirketin eline bırakmazlar..
böylece hem büyüme devam eder.. hem rekabet ile şirketleri kontrol ederler.. hem de ahaliyi performansı en üst derece de çalıştırmaya devam eder..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar