berfin özek in şikayetini geri çekmesi

Dün fatih altaylı'nın yazısını okuyanlar durumu az çok bilebilir. Meclis gündeminde olan cezaevindekiler için af yasasının içeriğinde AKP tarafının dediği gibi kadına şiddet suçundan ceza alanların dahil olmadığı bilgisi yalan.

Öncelikle Türk ceza sisteminde kadına şiddet diye bir başlık yok. Bu yasadan yararlanamayacak kişiler; akraba bağlarıyla bağlı olduğu kişilere karşı şiddet işleyenler. Örneğin nikahlı eşine, kardeşine, babasına, çocuğuna şiddet uygulayanlar bu yasadan yararlanamıyor.

Ama sevgilisine, sokaktan geçen herhangi bir kadına, öğrencisine, komşusuna şiddet uygulayan tipler bu yasadan yararlanabiliyor.

Yani Berfin özek'in yüzünü bu hale getiren şahıs çatır çatır yararlanacak bu yasadan. Ben şahsen bu sebepten olabileceği düşüncesindeyim. Düşünsenize, daha öncesinde 13 yıl ceza aldığını bildiğiniz, size alenen zarar vermiş bir kişi salıveriliyor. Tekrar bir şey olabilir mi, bana zarar verebilir mi düşüncesinden bunu yapmış olabileceğini düşünmekteyim.

ilgili köşe yazısı ektedir. Yazının ikinci başlığı olan "Aileden değilse, kadına şiddete af geliyor" başlıklı kısmından okuyabilirsiniz.

https://m.haberturk.com/y...ayli-1001/2643039-2-gun-2