bugün

alef dizisi

Şimdilik (bkz: true dedective) tadında ilerleyen mini dizi.

--spoiler--

Ahmet mümtaz beyefendi coşturmuş da coşturmuş... Kenan bey’i de çok beğeniyorum, hele o ezel’de de attığı bir kuzu adam bakışı var ya, burda da atıyor sık sık o küçük kızı görünce. Bitiriyor o beni. Yani çok garip. Ben denesem onu gülmekten yapamam. Yetenek bu herhalde.

Filmin mesajı ilk iki bölümde çok net aslında. Biraz daha kapalı olmasını dilerdim ne yalan söyleyeyim. Direkt verilmeseydi de izleyici kendi çekip alsaydı o mesajları daha bir çekici olurdu. şahsiyet’de mesela mesajları kahramanların ağzından duyuyorduk da daha az ve kapalıydı sanki. Sistem eleştirileri keza öyle. Tamam bu bir sanat filmi değil de bilal’e anlatır gibi de her şeyi söylemese iyiymiş.

içinde bolca kitap ve yazar ismi geçmesi de çok hoş olmuş. Merak uyandırıyor. Dizi ve okuduğum kitap bitince mesela aziz nesin’in toros canavarı’nı okuyacağım.

Ceset inceleme sahneleri rahatsız etmedi değil ayrıca. Fakat böylesi daha iyi sanırım. Pek tarzım değil bu tür sahneler ama izledim yorgan altına girmeden. Demek ki sevmişim diziyi.

--spoiler--

Güzel güzel, hasret kaldıydık. izleyin. izlettirin.

Edit: dizi bitince editleyeceğim.