bugün

said nursi

cemil meriçin "cumhuriyetin ilk yıllarında mübariz, mücadeleci bir insan ... 70li yıllara gelince etkisini kaybetmiş biri" gibissinden sözleri var onun için.
hoş insandır belki. hayatı boyunca azap çektiği için bu yönüne saygı duyarım.
yer-yer -bilmeden de olabilir- varoluşçu düşünce tarzının belirtilerini görür, daha da saygı duyarım ona.


--spoiler--
ama burası da var ki, bilim ve -kelamın metot olarak benimsediği- felsefede iktidar sahibi değildir. bu yönüyle, bu konulardaki görüşlerine "icaz" olarak bakmam. * *
esir maddesi ile ilgili yazdıkları (bkz: yedinci lema) (bkz: işarat ül icaz) onun bu konulara vakıf olmadan donkişotluk yaptığının göstergesidir.

aynı şekilde daha 18. yyda kant tarafından tanrının varlığının nazari bilgilerle bilinemeyeceğinin tanıtlanmasına rağmen -demek ki okumamış, çağının felsefi düşünüşünden uzak birisi olmuş- 1 asır sonra bile hala bu konuda reis-marus, lokomotif-vagon gibi örneklendirmelerle bu meseleyi çözüme kavuşturacağını sanar. aynı şekilde el kindiden, ibn rüştten, farabiden, molla sadradan da bilgisi ya çok az ya da yok.
--spoiler--

nur cemaati mensupları tarafından müceddid olarak görülen birisidir şahsen.
ilimlerde aşılmayacak noktaya varmıştır, hikmette en yüce mertebedelerdedir diye tekellüm edilir. bunların getirisi olarak tabulaştırılmış birisidir - asarıyla birge.
eleştirilemez niteliğe sahiptir-layüseldir-, yoksa eleştirilirdi. nitekim onlarca derin insanlar var cemaatin içinde. ** **
güncel Önemli Başlıklar