bugün

sözlük yazarlarının itirafları

bazen kendi bedenimi kendime ait değil gibi hissediyorum. sanki ben tamamen başka biriyim, bir de bedenimi kullanan bir başka kişi var da ben onu seyrediyormuşum gibi. ya da aynaya baktığımda kendi fiziksel görüntümü kendimle bağdaştıramıyorum, sanki sokaktan geçen bir insana bakıyormuş gibi geliyor. bu olayın baya psikolojide adı falan varmış, depersonalizasyon deniyormuş. ama bunun bir hastağa ya da akıl sağlığımı etkileyecek kadar ciddi bir soruna falan düşündüğümü zannetmiyorum. bedenimi falan bilinçli kullandığımı ve böyle bir şeyin aslında olmadığını, bedenimle ruhumun ayrılamayacağını falan biliyorum çünkü zaten ruh denen şeye inanmıyorum. insanın tamamen beyindeki elektrokimyasal süreçlerin oluşturduğu bir "bilinç, bilme hali"nden ibaret olduğunu düşünüyorum. ruh denen metafizik olaya inanmıyorum. baya elektriksel bir devre olduğumuzu düşünüyorum yani, hatta bilgisayar olduğumuzu düşünüyorum, beynimiz, hafızamız, işlemcimiz var. dışarıda gördüğümüz şeyleri algılıyoruz ve buna göre bir tepki oluşturuyoruz, aynı bilgisayara bir kod yazman ve onun da sana çıktı göstermesi gibi. (tamam tamam gerçek hayatta da yazılımcı olduğum için bu konuda biraz mesleki deformasyonum olabilir, ama harbiden bilgisayar olduğumuzu düşünüyorum)

yani bedenimiz olmadan bir hiç olduğumuzu düşünmeme rağmen ara ara bedenimi dışardan izliyormuş, sanki benim değilmiş gibi bir hissiyata kapılıyorum. tabi geçiyor sonra günlük hayatın karmaşasıyla uğraşıyorum falan filan, yarın bana bunları sor mesela, "ne diyon lan dur dişçideki randevuma geç kalacam" falan derim yani. neyse.

neyse lan ne anlatıyorum ben, gidip uyusam mı sözlük? hayır uyku problemim de var. uykuyu reddediyor vücudum. uyumaktan nefret ediyorum. uymam gerektiği zaman stresse giriyorum. insomnia gibi ama daha değişik, bilincimi ve kontrolümü kaybetmek bana tuhaf geldiği için uyumak istemiyorum. ama tabiki uyuyorum yani.

tertemiz delirmişim ben. çok temiz ama. hayır delirmediğimi, zaten delirmediğim için kendimdeki bu durumları fark edebildiğimi de biliyorum. o konuda da korkum yok.

eee sıçayım böyle işe. vikings'in yeni bölümü gelmedi mi?
© copyright 2005 - 2026