bugün

anthony morrow

georgie tech mezunu, nba'e draft edilmeden girmiş ve golden state warriors ile anlaşmış combo guard.

ilk 6 maçında bırakın sayı atmayı, oynatılmamıştır bile kendisi. sonraki 3 maçta 13 dakika ortalama ile toplam sadece 23 sayı kaydetmiştir.

"golden state 9 değil 11 maç yaptı." dediğinizi duyar gibiyim. evet olayın mükemmelliği de tam burada başlıyor zaten. bu çocuk son 2 maçta toplam tam 62(yazıyla altmış iki) sayı attı. bu sayılarının çoğunun şut üzerinden geldiğini de söylemek lazım. clippers'a 37 sayı attığı maçta 4-5 üçlük, 3-3 serbest atış, 15-20 genel şut yüzdesiyle oynadı. portland'a 25 sayı attığı maçta da yine 4-5 üçlük, 5-5 serbest atış, 8-12 genel şut yüzdesi tutturdu.

bu iki maçta yaptıkları takdire şayan, 37 sayının draft edilmemiş çaylaklar arasında bir rekor olmasını bir kenara bıraktım, 6 maç boyunca hiç oynamamış bir adamın böylesine bir etki yaratması gerçekten inanılmaz.

yalnız benim asıl anlamadığım, draftta nasıl seçilmemiş bu adam? nasıl bir scout ekibi var bu organizasyonların? örneğin şutör şutör diye ağlayan bir philadelphia bu adamı neden(hazır draftta seçilmemişken) kadrosuna katmayı denemez? bu sorular bize gösteriyor ki, nba yönetimleri de kusursuz değiller, bazen akılalmaz hatalar yapabiliyor onlar da..