bugün

emeklilikte yaşa takılanlar

5.5 sene sonra aralarına katılacağım inşallah. yok lan inşallah lafı aralarına katılmak için değil 5.5 sene daha ömrümüz vardır inşallah yani.

prim gününü allem ettiler kallem ettiler 7000 güne çıkardılar. "olsun lan zaten en az 55 lere kadar çalışacağız ha 5000 ha 7000" dedik. emeklilik yaşını 60 a çıkardılar hadi dedik o da olsun. da yani biz hep sineye çekerken devlet neden kulak arkamızı da şey etmek için fırsat kollar bunu anlamıyorum ben bir türlü. anasını satayım her ay her 1 sigortalı için 800 lira 1000 lira iş verenden alırken iyi. karşılığında ayda 1 defa hastaneye ya gider ya gitmez bu insanlar. ki benim gibiler senede 1 defa anca gidiyorlar. yani hizmet yok gibi bir şey her ay 1000 tl de alıyorsun her birey için. vermeye gelince ama "yaaaa batarız amaağğğ" diye mahallenin top sahibi gürbüz çocuğu gibi mızıkıyorsun.

60 yaş nedir oğlum ya. ulan bizim gibi istanbulda doğup büyümüş adamlar ( takdiri ilahi mutlaka ) 60 dan sonra daha ne kadar yaşayabilirler ki bu kadar sinir stresin yaşam mücadelesinin üzerine..
© copyright 2005 - 2026