disko kralı

okan bayulgen'in yillar gectikce ve hayat tecrubesi kendi yil/tecrube kazanim fonksiyonu ile orantili olarak ( dogrusal olabilir, ussel olabilir orasini bilemem ) arttikca, insanlara kendi hayat bakisi ile ilgili birseyler anlatmak istedigini dusunduren programdir.

bir an icin kendinizi okan'in yerine koyun. hitap ettiginiz kitle, henuz hayatin gercekleriyle tanisma asamasinda olan, idealistligi ebeveynlerine kiyasla gorece daha fazla olan genc bir kitle. ustelik bu hitap ettiginiz kitle ile dogrudan olmasa da dolayli olarak ( sozlukler araciligi ile ) bir iletisim kurma, kendinizle ilgili geri bildirim alma ve anlatmak istediklerinizin ne kadarinin ne sekilde anlasildigini neredeyse real-time gorme imkaniniz var.

sanirim okan turkiye capindaki bu tur bir interaktif sohbetten gayet keyif aliyor. ayrica onyargilari elestirme konusunda da ayni hazzi aldigini gozlemliyorum. cagirdigi konular ozelinden hareket edersek:

okan'in cagirdigi konuklar arasindaki (gorunur) kultur farkini bilmedigini dusunmenin ne kadar sacma oldugunu anlatmaya gerek yok. Bence burada gosterilmek istenen, (gercekten kulturlu olan insanlari tenzih edelim) kulturlu insan simulasyonu yapan insanlardaki yapmacikligin, toplum genelinde her ne kadar "kiro, kultursuz, ayi" diye tanimlansa da en azindan samimi olan insanlarin ictenligiyle karsilastirildiginda olusan tezatin ne derece mide bulandirici oldugu gercegi...

son bolum ozelinde konusur isek, mehtap ve diger 3 kisinin ayni yerde oturdugu kisim tam da bu cikarimi desteklemekte. sanki yanlarina "alien" oturmus gibi davranan ve bu "alien"dan igrenir gibi tavirlar sergileyen sozde entelijansiyanin davranislari hic mi rahatsizlik uyandirmadi sizde sayin sozluk insanlari...burada kesinlikle mehtap'i savundugum dusunulmesin. kendisi ota boka maydanoz olmasi nedeniyle gayet beni rahatsiz etse de bu yapmacikligi ortaya cikarmadaki kilit rolu nedeniyle okan tarafindan kendisine tahammul edildigini dusunuyorum.

simdi yazdigim seyi gondermeden once tekrar okudum da, kendi kendime gelin guvey olma ihtimalim epey yuksek. belki de gercekten okan'in bu isi birakmasi gerek, belki de gercekten para yok diye mecburen boyle abuk subuk heterojen konuk karisimlari ile karsimiza geliyor. ama yine de kendisi gercekten cumartesi aksamlarini senlendiren ve maalesef tek kalemde silinemeyecek bir adam.

televizyonun kanal degistirme tusu gayet user friendly bir arayuzu olan kumandalarin hepsinin uzerinde var. kullanmak sizin elinizde ...
© copyright 2005 - 2026