bugün

muay thai

11. kademe(yard. ant.) kırmızı-beyaz mongkona sahip olduğum spordur. iki kelime ile bu sporu özetleyecek olursam olay tamamen kalça ve kaval kemiğinizden ibarettir. formları ayna karşısında çalışmak büyük fayda sağlar tekniğin gelişmesi için.

muay thai antrenmanı iki kısımdan oluşur ilk kısım kültür fizik denilen vücut çalışmaları diğer kısım teknik-taktiktir. genelde parçadan bütüne doğru öğretilir. yumruk kroşe aparat ardından kaval kemiği varyasyonları ardından 4 lü 5 li kombinasyonlara geçersiniz.

ekipmanlardan bahsedecek olursak gittiniz diyelim bandaj ve şahsa ait eldiven gerekli, prensip sahibi görünen hocalar muay thai federasyon logolu short ve logolu kolsuz atlet isteyebilir, rest çekin, almayın, sebebini sormayın. müsabakalarda ise eklentiler olur, çelik kogi(kasık bölgesini korur), safe guard (göğüs kafesini korur), dirseklik, kaval koruyucu, bandaj, eldiven, dişlik(bu dragon 10 liralık sıcak soğuk su dişlikleri sizi yanıltmasın, herhangi bir net dirsek yada diz vuruşunda ön dişleriniz yere dökülür, çok şahit olunmuştur.)

stand up mücadele sporları arasında en acımasızı olduğunu söylememe gerek yok. dirsek dizler kilit gibi görünür öyledir de ancak ek olarak onlar kadar önemli olan müsabakada gidişat değiştiren clinch çok önem arzeder.

yaşayan efsanesi sanchai, şu anda zirve ismi buakawdır.

yılmayın, inanılmaz zevkli bu işi kafaya koyan için. hem vücudunuz güzelleşir hem kendinizi korumayı öğrenirsiniz. işin profesyonel boyutu ne kadar mantıklı ve sağlıklı orası tartışmaya açık ancak özgüven noktasında büyük fayda sağlar sedanter insana. yapınız, yaptırdınız ege bölgesinde nereye gitmeliyim sorusu için yardımcı olabirim hangi salon nedir ne değildir bilinir, paranızı çöpe atmayın. yapın, yaptırın.