bugün

huawei mate 20 lite

erken doğum günü hediyesi olarak yaklaşık 2 haftadır kullandığım telefondur.

bir çok yerde bahsedilen instagram hikayelerinin tam ekran olmama sorunuyla karşılaşmadım sanırım son güncelleme ile bu giderilmiş instagram tarafından, onun dışında kamera performansı beni tatmin etti diyebilirim ama tabi huawei telefonlarda olan güzelleştirme modu bunda da mevcut bazı fotoğrafları olduğundan farklı gösterebiliyor onun için xda' de önerildiği gibi google camera apk sını denemeyi düşünüyorum.

ve pek tabi huawei lerin ortak sorunu olan kulaklık çıkışı ve ses kalitesi vasat altı ama iyi bir kulaklıkla bu da aşılabilir gibi duruyor, zira bundan önceki telefonum olan honor 7 ile akg y16 kombinasyonuyla iyi bir ses performansı alabiliyordum. mono hoparlör olmasına rağmen ses çıkısı gayet iyi ve şarjı iki güne kadar gidebiliyor.

telefonun genel performansı da oldukça iyi, pek fazla oyun oynayan birisi olmadığım için oyun performansı hakkında bir şey söyleyemem ancak yapılan benchmark testlerine göre pubg gibi yüksek kalite oyunları medium-high arası sorunsuz çalıştırabilen bir gpu'ya sahip, onun dışında arka tarafı oldukça kaygan olduğundan elden kayma riski mevcut armor olmasa bile en azından bir silikon kılıf şart, ve koruyucu cam takmadan kullanıldığında ekran birazcık kirlense dahi ekran sensörü ara ara "telefonunuzun üzerini kapatmayın" uyarısı verebilecek kadar hassas. kısacası 2000-2500 tl arasında* bandı arasında tercih edilebilecek bir telefon, türkiye ve avrupanın geri kalanına android 9 güncellemesi dağıtıldıktan sonra neler olacak neler değişecek merakla bekliyorum.